Articolul precedentAlături de Tatăl meu
  Articolul următorCele noi pensule esențiale

  Glorie! Glorie! Aleluia!

  Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat. (Romani 5:3-5)

  Mult iubitul și respectatul meu tată a arătat familiei lui cum să trăiască și cum să moară. El a acceptat Biblia ca fiind glasul lui Dumnezeu pentru sufletul lui. După ani și ani în care a citit și a studiat cu rugăciune Scripturile, el ne-a dată mărturie și nouă. Treptat, zi după zi și noapte de noapte, inima și mintea lui s-au umplut de Duhul și de adevărul lui Dumnezeu. Când a fost supus testului, el a experimentat și a descoperit puterea Evangheliei. Chiar și în cele mai sumbre ore, el s-a apropiat de Dumnezeu prin puternicele făgăduințe din Biblie și Dumnezeu s-a apropiat de el.

  Prin har, prin credință, tatăl meu L-a înălțat pe Dumnezeul pe care L-a iubit. El a înălțat Numele și Cuvântul Său. În continuare, voi relata o experiență din viața lui, experiență pe care o prețuiesc și mă rog ca niciodată să nu o uit.

  Tata se odihnea pe patul lui, într-un dormitor din casa surorii mele, în Indiana. Și eu eram împreună cu el, dar trebuia să mă întorc la familia mea, la Saint Louis. Ezitam să mă despart de el și să plec la o așa mare distanță când el era atât de slăbit. Cea mai mare temere a mea era ca, nu cumva, și credința să îi slăbească. Toți știam că cea mai mare dorință a lui era să trăiască până Îl va vedea pe Isus venind pe norii cerului. Dacă acel lucru nu se întâmpla, oare mai continua el să creadă? Sau avea să dispere și să renunțe la credința în Dumnezeu, pe măsură ce moartea se apropia? Am îngenuncheat lângă el și i-am spus că îl iubesc și că nu eram deloc fericită că trebuia să plec. M-a asigurat că el va fi bine și că avea credința că Dumnezeu îl va vindeca. Temându-mă de ce era mai rău, l-am întrebat: „Dar, tati, dacă El nu te va vindeca înainte să vină?”

  Din ochi i-a scăpat o lacrimă, care i-a pornit în jos pe obraz. Atunci și-a declarat încrederea deplină: „Chiar și așa, tot mă voi încrede în El.” Aceste cuvinte le-am scris în Biblie lângă cuvintele înregistrate în Iov 13:15, unde spune: „Și totuși, mă voi încrede în El” (NKJV). Adesea sunt binecuvântată de spiritul de biruință și de pacea din aceste cuvinte. Acum, ne apropiem de finalul celui de-al treilea deceniu de când pastorul Gary Chase a rostit acea predică profundă la înmormântarea tatălui meu și eu sunt recunoscătoare pentru pacea și pentru puterea Evangheliei lui Hristos. Credința, speranța și dragostea tatălui meu încă declară lucrările Domnului pentru mine. Vreau să fiu la fel de pregătită ca el pentru venirea Domnului.

  Gail (Horner) Coridan

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...