Articolul precedentCrizele din familie
  Articolul următorCele nouă cercuri ale infernului

  Dragoste și dăruire

  Veniți la Mine (…) și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

  Am câteva conturi pe rețelele de socializare. Nu urăsc rețelele de socializare, dar urăsc momentele când îmi dau seama că mă pierd pe mine însămi în viața celorlalți. De obicei, mi se întâmplă cam așa: derulez, derulez, derulez și, fără ca să îmi dau seama, îmi compar viața cu a celorlalți. Îmi dau seama că mă pierd în agitație și dramă – el a spus aceasta, ea a spus cealaltă – și tot așa. Închid totul. Fac un pas înapoi! Poate fi exasperant!

  Stau în liniștea camerei mele, închid ochii, îmi ascult respirația – și, numaidecât, parcă mă cuprinde o stare de calm.

  Mintea mi se limpezește și pot să mă concentrez pe realitatea mea. Pot să fiu deschisă pentru cei care sunt prezenți în viața mea reală.

  De ce mă compar cu o postare sau cu o poză care poate sau nu să reprezinte realitatea altcuiva? Este o gândire îngustă și copilărească, în cel mai bun caz.

  Este cam așa:

  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea față în față. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin. Acum, dar, rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea (1 Corinteni 13:11-13).

  Așa că mă întreb: Ce știu că este adevărat? Pe ce mă pot baza? Ce crede Tatăl meu ceresc despre mine și despre viața mea?

  În lumea aplicațiilor Instagram, Snapchat și Facebook, noi, ca oameni, ne comparăm și ne analizăm tot mai mult viața și deciziile în raport cu ceilalți. În realitate, ar trebui să ne comparăm și să ne analizăm doar în raport cu Isus. Trebuie doar să ne iubim unii pe alții și să nu uităm că deja suntem iubiți de Dumnezeu.

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (…) și Eu vă voi da odihnă.”

  Joey Norwood Tolbert

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Glorie! Glorie! Aleluia!

  Adesea sunt binecuvântată de spiritul de biruință și de pacea din aceste cuvinte. Acum, ne apropiem de finalul celui de-al treilea deceniu de când pastorul Gary Chase a rostit acea predică profundă la înmormântarea tatălui meu și eu sunt recunoscătoare pentru pacea și pentru puterea Evangheliei lui Hristos. Credința, speranța și dragostea tatălui meu încă declară lucrările Domnului pentru mine. Vreau să fiu la fel de pregătită ca el pentru venirea Domnului.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...