Articolul precedentCrizele din familie
  Articolul următorCele nouă cercuri ale infernului

  Dragoste și dăruire

  Veniți la Mine (…) și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

  Am câteva conturi pe rețelele de socializare. Nu urăsc rețelele de socializare, dar urăsc momentele când îmi dau seama că mă pierd pe mine însămi în viața celorlalți. De obicei, mi se întâmplă cam așa: derulez, derulez, derulez și, fără ca să îmi dau seama, îmi compar viața cu a celorlalți. Îmi dau seama că mă pierd în agitație și dramă – el a spus aceasta, ea a spus cealaltă – și tot așa. Închid totul. Fac un pas înapoi! Poate fi exasperant!

  Stau în liniștea camerei mele, închid ochii, îmi ascult respirația – și, numaidecât, parcă mă cuprinde o stare de calm.

  Mintea mi se limpezește și pot să mă concentrez pe realitatea mea. Pot să fiu deschisă pentru cei care sunt prezenți în viața mea reală.

  De ce mă compar cu o postare sau cu o poză care poate sau nu să reprezinte realitatea altcuiva? Este o gândire îngustă și copilărească, în cel mai bun caz.

  Este cam așa:

  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea față în față. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin. Acum, dar, rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea (1 Corinteni 13:11-13).

  Așa că mă întreb: Ce știu că este adevărat? Pe ce mă pot baza? Ce crede Tatăl meu ceresc despre mine și despre viața mea?

  În lumea aplicațiilor Instagram, Snapchat și Facebook, noi, ca oameni, ne comparăm și ne analizăm tot mai mult viața și deciziile în raport cu ceilalți. În realitate, ar trebui să ne comparăm și să ne analizăm doar în raport cu Isus. Trebuie doar să ne iubim unii pe alții și să nu uităm că deja suntem iubiți de Dumnezeu.

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (…) și Eu vă voi da odihnă.”

  Joey Norwood Tolbert

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...