Articolul precedentÎngrijorările
  Articolul următorNouă lângă Kobe Bryant

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Ana s-a rugat și a zis: „Mi se bucură inima în Domnul, puterea mea a fost înălțată de Domnul; mi s-a deschis larg gura împotriva vrăjmașilor mei, căci mă bucur de ajutorul Tău.” (1 Samuel 2:1)

  Fiica mea, Kiki, era hotărâtă să meargă la plajă într-o duminică toridă de mai. Vremea capricioasă din Florida, Statele Unite ale Americii, amenința să îi strice planurile. Prognoza meteo spunea 100% ploaie. Kiki era convinsă că Dumnezeu îi auzise rugăciunile în care cerea să îi dea o zi liberă, de mult meritată, pe frumoasa plajă de pe insula Anna Marie. În timp ce mergeam cu mașina spre Orlando, norii de ploaie ne-au întâmpinat în toată maiestatea lor și eu mi-am amintit de discuția lui Iov cu Dumnezeu, Cel care deține cămările grindinei (Iov 38:22). Am continuat să mergem rugându-ne. Trecuse cam o oră și jumătate din călătorie, când vremea s-a înrăutățit. Am hotărât să ieșim de pe autostradă și să ne mai gândim la situație.

  Dezamăgirea de pe fața fiicei mele era vizibilă, așa că ne-am rugat la Dumnezeu să facă o minune. În acea zi, mai era cu noi nepoata soțului meu, adeptă a unei religii răsăritene, care avea tot mai multe întrebări despre creștinism și despre Isus. Aproape imediat după ce am încheiat rugăciunea, razele de soare au început să străpungă norii întunecați. Am ajuns în siguranță la plajă și am petrecut o după-amiază frumoasă în soarele strălucitor, iar nepoata soțului meu a fost martoră a puterii rugăciunii. În acea zi, credința fiicei mele în Isus mi-a reamintit că există momente în care vrăjmașul ne amenință cu furtunile vieții, dar noi trebuie să continuăm să perseverăm și să ne încredem în Dumnezeu.

  Deși necăjită de cealaltă soție a soțului ei, Ana, din Biblie, a dat dovadă de perseverență în rugăciunea ei pentru un copil. Ea nu l-a născut doar pe Samuel, unul din cei mai mari conducători din Israel, ci Dumnezeu i-a deschis pântecele și „ea a rămas însărcinată și a născut trei fii și două fiice” (1 Samuel 2:21).

  Astăzi poate ești necăjită de vrăjmaș în forma soțului tău, a membrilor familiei sau a unui prieten. Poate ești infertilă fizic, social sau chiar spiritual. Poate ai copii care au renunțat la valorile creștine cu care i-ai crescut. Nu îți pierde speranța! Știind că Dumnezeul nostru este credincios, putem avea asigurarea că El poate să calmeze furtunile năpraznice ale acestei lumi tulburi și poate aduce soare și pace.

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău.

  Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Sandralee Mars

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...