Articolul precedentÎngrijorările
  Articolul următorNouă lângă Kobe Bryant

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Ana s-a rugat și a zis: „Mi se bucură inima în Domnul, puterea mea a fost înălțată de Domnul; mi s-a deschis larg gura împotriva vrăjmașilor mei, căci mă bucur de ajutorul Tău.” (1 Samuel 2:1)

  Fiica mea, Kiki, era hotărâtă să meargă la plajă într-o duminică toridă de mai. Vremea capricioasă din Florida, Statele Unite ale Americii, amenința să îi strice planurile. Prognoza meteo spunea 100% ploaie. Kiki era convinsă că Dumnezeu îi auzise rugăciunile în care cerea să îi dea o zi liberă, de mult meritată, pe frumoasa plajă de pe insula Anna Marie. În timp ce mergeam cu mașina spre Orlando, norii de ploaie ne-au întâmpinat în toată maiestatea lor și eu mi-am amintit de discuția lui Iov cu Dumnezeu, Cel care deține cămările grindinei (Iov 38:22). Am continuat să mergem rugându-ne. Trecuse cam o oră și jumătate din călătorie, când vremea s-a înrăutățit. Am hotărât să ieșim de pe autostradă și să ne mai gândim la situație.

  Dezamăgirea de pe fața fiicei mele era vizibilă, așa că ne-am rugat la Dumnezeu să facă o minune. În acea zi, mai era cu noi nepoata soțului meu, adeptă a unei religii răsăritene, care avea tot mai multe întrebări despre creștinism și despre Isus. Aproape imediat după ce am încheiat rugăciunea, razele de soare au început să străpungă norii întunecați. Am ajuns în siguranță la plajă și am petrecut o după-amiază frumoasă în soarele strălucitor, iar nepoata soțului meu a fost martoră a puterii rugăciunii. În acea zi, credința fiicei mele în Isus mi-a reamintit că există momente în care vrăjmașul ne amenință cu furtunile vieții, dar noi trebuie să continuăm să perseverăm și să ne încredem în Dumnezeu.

  Deși necăjită de cealaltă soție a soțului ei, Ana, din Biblie, a dat dovadă de perseverență în rugăciunea ei pentru un copil. Ea nu l-a născut doar pe Samuel, unul din cei mai mari conducători din Israel, ci Dumnezeu i-a deschis pântecele și „ea a rămas însărcinată și a născut trei fii și două fiice” (1 Samuel 2:21).

  Astăzi poate ești necăjită de vrăjmaș în forma soțului tău, a membrilor familiei sau a unui prieten. Poate ești infertilă fizic, social sau chiar spiritual. Poate ai copii care au renunțat la valorile creștine cu care i-ai crescut. Nu îți pierde speranța! Știind că Dumnezeul nostru este credincios, putem avea asigurarea că El poate să calmeze furtunile năpraznice ale acestei lumi tulburi și poate aduce soare și pace.

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău.

  Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Sandralee Mars

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...