Stăruie întotdeauna în rugăciune

Ana s-a rugat și a zis: „Mi se bucură inima în Domnul, puterea mea a fost înălțată de Domnul; mi s-a deschis larg gura împotriva vrăjmașilor mei, căci mă bucur de ajutorul Tău.” (1 Samuel 2:1)

Fiica mea, Kiki, era hotărâtă să meargă la plajă într-o duminică toridă de mai. Vremea capricioasă din Florida, Statele Unite ale Americii, amenința să îi strice planurile. Prognoza meteo spunea 100% ploaie. Kiki era convinsă că Dumnezeu îi auzise rugăciunile în care cerea să îi dea o zi liberă, de mult meritată, pe frumoasa plajă de pe insula Anna Marie. În timp ce mergeam cu mașina spre Orlando, norii de ploaie ne-au întâmpinat în toată maiestatea lor și eu mi-am amintit de discuția lui Iov cu Dumnezeu, Cel care deține cămările grindinei (Iov 38:22). Am continuat să mergem rugându-ne. Trecuse cam o oră și jumătate din călătorie, când vremea s-a înrăutățit. Am hotărât să ieșim de pe autostradă și să ne mai gândim la situație.

Dezamăgirea de pe fața fiicei mele era vizibilă, așa că ne-am rugat la Dumnezeu să facă o minune. În acea zi, mai era cu noi nepoata soțului meu, adeptă a unei religii răsăritene, care avea tot mai multe întrebări despre creștinism și despre Isus. Aproape imediat după ce am încheiat rugăciunea, razele de soare au început să străpungă norii întunecați. Am ajuns în siguranță la plajă și am petrecut o după-amiază frumoasă în soarele strălucitor, iar nepoata soțului meu a fost martoră a puterii rugăciunii. În acea zi, credința fiicei mele în Isus mi-a reamintit că există momente în care vrăjmașul ne amenință cu furtunile vieții, dar noi trebuie să continuăm să perseverăm și să ne încredem în Dumnezeu.

Deși necăjită de cealaltă soție a soțului ei, Ana, din Biblie, a dat dovadă de perseverență în rugăciunea ei pentru un copil. Ea nu l-a născut doar pe Samuel, unul din cei mai mari conducători din Israel, ci Dumnezeu i-a deschis pântecele și „ea a rămas însărcinată și a născut trei fii și două fiice” (1 Samuel 2:21).

Astăzi poate ești necăjită de vrăjmaș în forma soțului tău, a membrilor familiei sau a unui prieten. Poate ești infertilă fizic, social sau chiar spiritual. Poate ai copii care au renunțat la valorile creștine cu care i-ai crescut. Nu îți pierde speranța! Știind că Dumnezeul nostru este credincios, putem avea asigurarea că El poate să calmeze furtunile năpraznice ale acestei lumi tulburi și poate aduce soare și pace.

Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău.

Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

Sandralee Mars

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor