Articolul precedentLângă izvorul de apă
  Articolul următorNouă victorii finale

  Acele lecții importante

  Domnul oștirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. (Psalmii 46:7)

  Ca oameni, noi avem tendința să fugim de durere și de pierdere, nu-i așa? Când ne confruntăm cu probleme sau cu situații dificile, vrem să evită durerea, tristețea sau orice este negativ. În consecință, uneori ne punem o mască, încercând să arătăm lumii că viața noastră este perfectă și fără pată. În realitate, adesea suntem zdrobiți, tulburați și avem nevoie disperată de călăuzire. Ne cufundăm în diverse situații, stresați și răniți de viață. Dar dacă ți-aș spune că Dumnezeu ne invită să avem o comuniune mai strânsă cu El chiar în mijlocul acestor situații? Când ne confruntăm cu greutăți, El ne invită să ne apropiem mai mult de El și să Îl întrebăm ce lecții are pentru noi, ce făgăduințe le-am considerat ca și când ni s-ar fi cuvenit sau ce parte din viața noastră are nevoie de transformare în conformitate cu voia Lui.

  În acele momente, învățăm lecții despre noi înșine, despre Dumnezeu și despre cei din jur. Învățăm lecții despre dependența de Dumnezeu, despre a iubi și a ne preocupa de ce se întâmplă cu ceilalți – chiar și atunci când suferim. Chiar am putea să aflăm ce simte probabil Dumnezeu când Îl respingem. Din aceste lecții, atât de importante și de specifice în călătoria noastră, învățăm ceea ce avem nevoie să știm.

  Învățăm că sursa noastră de iubire ar trebui să fie Dumnezeu și că importanța și valoarea noastră pot fi văzute în perspectiva corectă doar prin El. Învățăm că locul cel mai sigur în care ne putem afla este în brațele Sale și la picioarele Sale. Dumnezeu lucrează în mod tainic și, uneori, dureros. Dar poți avea asigurarea că Dumnezeu este bun, întotdeauna și pentru veșnicie. Să nu ne abatem de pe cale, să ne ținem strâns de Isus. Dumnezeu ne-a făgăduit biruința.

  Isus ne așteaptă în mijlocul furtunii. El știe că doar în acele circumstanțe putem avea o relație cu El mai profundă și mai plină de sens. Dumnezeu folosește durerile de creștere ale vieții pentru a ne întări credința, pentru a îndepărta praful de pe caracterul nostru și pentru a ne reorganiza prioritățile, astfel încât să putem fi „frânghii prelungite” ale dragostei și ale grijii Sale pentru ceilalți, pentru ca ei să îl poată vedea pe Hristos în noi.

  Isus așteaptă în cuptorul încins, în groapa leilor, la lucru, în întâlnirile cu socrii (oops!) și chiar în cele cu comitetul bisericii! Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Yvita Antonette Villalona Bacchus

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...