Articolul precedentLefteră, dar fericită
  Articolul următorSpitalul numărul 9

  Discuția de la prânz

  Isus le-a zis: „Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis și să împlinesc lucrarea Lui.” (Ioan 4:34)

  Ne-am așezat sub copacul de mango așa cum este obiceiul pentru timpul nostru de „pauză”. În mai 2018 ne aflam într-o nouă tură clinică la asistență medicală. Pe măsură ce am început să ne cunoaștem, eu și studentele mele am descoperit informații plăcute unele despre celelalte. O studentă a spus: „Doamna profesoară, eu am trei băieți. Unul dintre ei cântă.”

  „Serios? Se poate să îl aud și eu?” am întrebat-o.

  „Da, sigur. L-am înregistrat pe telefon când cânta”, a răspuns ea. Am fost foarte uimită de înregistrarea video a acestui tânăr de șaisprezece ani. Am profitat de ocazie și am întrebat-o: „Crezi că ar vrea să vină să cânte și la biserica mea?”

  „Desigur, va veni, doamna profesoară”, a fost răspunsul ei. „Doar să îmi spuneți data și eu verific dacă este disponibil. Duminica el cântă la biserica noastră, pe lângă concerte, repetiții, lecții de pian și temele obișnuite de la școală. Îi place să cânte.” L-am informat și pe responsabilul cu muzica de la biserică. Studenta mea i-a spus fiului ei de noua ocazie ivită. După aceea, împreună am stabilit data. Ca fapt divers, am întrebat: „Va cânta vocal, va cânta la un instrument sau va cânta cu vocea și se va acompania?”

  Ea a spus: „Îl voi ruga pe prietenul lui cel mai bun să îl acompanieze la pian.” Așa că, Sabatul din 16 iunie 2018 a fost unul de neuitat pentru mine – Sabat în care tânărul muzician a cântat doar cu vocea, fără microfon. Celor din sală le-a plăcut foarte mult cântecul lui. Și instrumentul muzical ne-a „vorbit”, în timp ce degetele pianistului de optsprezece ani dansau pe clapele albe și negre ale pianului. Ce interpretare a celor doi tineri!

  Mama solistului s-a întors și Sabatul următor, pentru a ajuta la distribuirea pachetelor pentru cei fără adăpost. Acești doi tineri muzicieni de talie mondială vor face parte acum din programul nostru de sfârșit de an. Mama și-a exprimat aprecierea pentru activitățile și serviciile de închinare din Sabat.

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Vei folosi fiecare ocazie de a-L prezenta pe Isus?

  Pauline A. Dwyer-Kerr

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...