Articolul precedentRecoltă prin credință
  Articolul următorLicențiat la nouă ani

  Un uragan și o minune – partea 1

  Întoarce-ne la Tine, Doamne, și ne vom întoarce! Dă-ne iarăși zile ca cele de odinioară! (Plângerile lui Ieremia 5:21)

  Pe crengile de mango, rodie, măr ackee, cireș și graviola au dat frunze noi. Ce este atât de special la aceste frunze noi? Oare nu toții copacii fac frunze noi, din când în când? Da, este adevărat, dar aceste frunze noi spun o poveste despre supraviețuire, despre puterea restauratoare a lui Dumnezeu și despre posibilitatea unei renașteri. Dați-mi voie să încep cu începutul.

  Vara anului 2017 în Saint Croix, Insulele Virgine din Statele Unite, a fost una foarte roditoare. Mango se găsea din abundență. Crengile pomilor de avocado atârnau de atâta rod. Dar, deși ne bucuram de roade atât de bogate, cei mai cu experiență ne reaminteau că atât de mult rod însemna că vor urma unul sau două uragane în acel sezon. Neperturbați, am continuat să ne bucurăm de fructele noastre chiar și când meteorologul a avertizat că parcurgem „o perioadă cu uragane mult mai active”.

  Apoi, a venit uraganul Harvey în Golful Mexic, devastând orașul Houston, Texas, și zonele înconjurătoare, producând inundații catastrofale. Ne-am rugat pentru Houston, dar am presupus că noi eram în siguranță. Houston era foarte departe de noi. Două săptămâni mai târziu s-a format uraganul Irma în Oceanul Atlantic. Rapid a devenit un monstru de categoria 5, care se îndrepta spre noi. Totuși, în timp ce îl așteptam în Saint Croix, uraganul s-a întors spre nord și a distrus șase insule din apropiere, cu vânturi de 298 de kilometri pe oră. Noi, cei din Saint Croix, am fost ocoliți și ne bucuram. Dar fericirea noastră avea să fie de scurtă durată.

  Zece zile mai târziu, pe 19 septembrie, uraganul Maria, tot de categoria 5, și-a trădat numele inocent și a pornit în forță spre Saint Croix. A urlat și a răcnit demonic toată noaptea, cu vânturi de 282 de kilometri pe oră, suflând acoperișurile din oțel galvanizat, de pe case, ca filele unui caiet. A scos din rădăcini copaci bătrâni de sute de ani de parcă ar fi fost doar niște buruieni. Stâlpii de înaltă tensiune, cu cablurile legănându-se, au căzut ca scobitorile. Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Annette Walwyn Michael

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.