Articolul precedentAtacul de panică
  Articolul următorLuna când începe școala

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii. (Isaia 40:31)

  Cei care au dormit în timp ce uraganul Maria a răvășit orașul Saint Croix din Insulele Virgine, Statele Unite, s-au trezit dimineața următoare cu un peisaj cu totul nou – unul gol. Era 20 septembrie 2017.

  Sub cerul înstelat, copacii stăteau răpuși asemenea soldaților căzuți pe câmpul de luptă. Fiecare frunză părea că fusese smulsă din copacii rămași în picioare, lăsând ramurile goale. Ne-am bucurat că încă eram în viață după această furtună. Dumnezeu a fost bun cu noi. Dar, în timp ce scoteam apa din dormitor, sufragerie și bucătărie și goleam găleată după găleată, priveam la crengile rupte ale prețioșilor pomi fructiferi și ne întrebam dacă vor mai da rod vreodată. Ramurile uscate ale copacilor de mango și ale cocotierilor căzuți la orizontală sugerau că așteptarea va fi una lungă.

  Apoi, după doar opt zile, cu maldăre de moloz amestecate cu rigips și canapele stricate încă pe marginea drumului, iată o minune. În iulie, pe copacul de mango, golit de frunze din cauza furtunii, am văzut ceva verde – o frunză nouă. Micul meu mango nu doar că era în viață, ci înflorea! Am căutat semne de viață la ceilalți pomi care supraviețuiseră. Mărul ackee și graviola înmugureau cu noi frunze inocente și cireșul avea lăstari verzi, de toată frumusețea. În acel munte de ramuri moarte, pretutindeni erau semne ale unei vieți noi.

  „Iată, Eu fac toate lucrurile noi” (Apocalipsa 21:5). Nu este aceasta făgăduința Creatorului nostru? Dumnezeu Și-a ținut promisiunea, dând o nouă viață plantelor pe care le credeam moarte, fără o a doua șansă.

  Dar tu? Ai trecut prin momente în care furtuna ți-a devastat viața personală? Vezi și tu ramuri rupte în fiecare copac în care cândva era viață din belșug? Lasă plânsul! Șterge-ți ochii și privește la aceleași ramuri moarte încă o dată! O viziune nouă. Dintre speranțele și visurile moarte din cauza furtunii va ieși ceva nou din mâna Creatorului. Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Annette Walwyn Michael

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...