Un uragan și o minune – partea 2

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii. (Isaia 40:31)

Cei care au dormit în timp ce uraganul Maria a răvășit orașul Saint Croix din Insulele Virgine, Statele Unite, s-au trezit dimineața următoare cu un peisaj cu totul nou – unul gol. Era 20 septembrie 2017.

Sub cerul înstelat, copacii stăteau răpuși asemenea soldaților căzuți pe câmpul de luptă. Fiecare frunză părea că fusese smulsă din copacii rămași în picioare, lăsând ramurile goale. Ne-am bucurat că încă eram în viață după această furtună. Dumnezeu a fost bun cu noi. Dar, în timp ce scoteam apa din dormitor, sufragerie și bucătărie și goleam găleată după găleată, priveam la crengile rupte ale prețioșilor pomi fructiferi și ne întrebam dacă vor mai da rod vreodată. Ramurile uscate ale copacilor de mango și ale cocotierilor căzuți la orizontală sugerau că așteptarea va fi una lungă.

Apoi, după doar opt zile, cu maldăre de moloz amestecate cu rigips și canapele stricate încă pe marginea drumului, iată o minune. În iulie, pe copacul de mango, golit de frunze din cauza furtunii, am văzut ceva verde – o frunză nouă. Micul meu mango nu doar că era în viață, ci înflorea! Am căutat semne de viață la ceilalți pomi care supraviețuiseră. Mărul ackee și graviola înmugureau cu noi frunze inocente și cireșul avea lăstari verzi, de toată frumusețea. În acel munte de ramuri moarte, pretutindeni erau semne ale unei vieți noi.

„Iată, Eu fac toate lucrurile noi” (Apocalipsa 21:5). Nu este aceasta făgăduința Creatorului nostru? Dumnezeu Și-a ținut promisiunea, dând o nouă viață plantelor pe care le credeam moarte, fără o a doua șansă.

Dar tu? Ai trecut prin momente în care furtuna ți-a devastat viața personală? Vezi și tu ramuri rupte în fiecare copac în care cândva era viață din belșug? Lasă plânsul! Șterge-ți ochii și privește la aceleași ramuri moarte încă o dată! O viziune nouă. Dintre speranțele și visurile moarte din cauza furtunii va ieși ceva nou din mâna Creatorului. Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

Annette Walwyn Michael

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor