Articolul precedentAtacul de panică
  Articolul următorLuna când începe școala

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii. (Isaia 40:31)

  Cei care au dormit în timp ce uraganul Maria a răvășit orașul Saint Croix din Insulele Virgine, Statele Unite, s-au trezit dimineața următoare cu un peisaj cu totul nou – unul gol. Era 20 septembrie 2017.

  Sub cerul înstelat, copacii stăteau răpuși asemenea soldaților căzuți pe câmpul de luptă. Fiecare frunză părea că fusese smulsă din copacii rămași în picioare, lăsând ramurile goale. Ne-am bucurat că încă eram în viață după această furtună. Dumnezeu a fost bun cu noi. Dar, în timp ce scoteam apa din dormitor, sufragerie și bucătărie și goleam găleată după găleată, priveam la crengile rupte ale prețioșilor pomi fructiferi și ne întrebam dacă vor mai da rod vreodată. Ramurile uscate ale copacilor de mango și ale cocotierilor căzuți la orizontală sugerau că așteptarea va fi una lungă.

  Apoi, după doar opt zile, cu maldăre de moloz amestecate cu rigips și canapele stricate încă pe marginea drumului, iată o minune. În iulie, pe copacul de mango, golit de frunze din cauza furtunii, am văzut ceva verde – o frunză nouă. Micul meu mango nu doar că era în viață, ci înflorea! Am căutat semne de viață la ceilalți pomi care supraviețuiseră. Mărul ackee și graviola înmugureau cu noi frunze inocente și cireșul avea lăstari verzi, de toată frumusețea. În acel munte de ramuri moarte, pretutindeni erau semne ale unei vieți noi.

  „Iată, Eu fac toate lucrurile noi” (Apocalipsa 21:5). Nu este aceasta făgăduința Creatorului nostru? Dumnezeu Și-a ținut promisiunea, dând o nouă viață plantelor pe care le credeam moarte, fără o a doua șansă.

  Dar tu? Ai trecut prin momente în care furtuna ți-a devastat viața personală? Vezi și tu ramuri rupte în fiecare copac în care cândva era viață din belșug? Lasă plânsul! Șterge-ți ochii și privește la aceleași ramuri moarte încă o dată! O viziune nouă. Dintre speranțele și visurile moarte din cauza furtunii va ieși ceva nou din mâna Creatorului. Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Annette Walwyn Michael

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Publicate astăzi

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!