Articolul precedentÎndoielile
  Articolul următorPromisiuni 100%, donat doar 9%

  Domnul îți va călăuzi pașii

  Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbele 3:6)

  După pensionare, am vrut să fiu implicată în răspândirea Evangheliei. Nepoata mea cea mai mare, asistentă medicală, mi-a spus să fac voluntariat la spitalul local. Călăuzită de Duhul Sfânt, am hotărât să mă înscriu ca însoțitoare pentru pacienți. Programul își propune să ajute pacienții cu risc de a cădea sau care au nevoie de încurajare. În timpul devoționalelor de dimineață, de obicei Îi ceream Domnului să mă călăuzească la persoana care avea nevoie să audă de dragostea lui Isus.

  Într-o zi, am fost trimisă la o pacientă care părea că nu dorește vizitatori. M-am prezentat, dar ea m-a ignorat. Totuși a trebuit să stau în camera ei trei ore. Duhul Sfânt m-a inspirat să cânt. Am întrebat-o dacă o deranja acest lucru. Nu mi-a răspuns. Am fost puțin descurajată, dar am cântat și am cititul Psalmii 23 și 91. Înainte de a pleca, i-am spus că Isus o iubește.

  Tura următoare, asistenta medicală m-a condus la aceeași pacientă. Când am intrat în salon, am zărit o umbră de zâmbet. Am salutat-o și i-am spus că Isus o iubește. Din nou am întrebat-o dacă o deranja cântatul meu. A privit în sus, iar eu am început să cânt. Am întrebat-o care era partea ei preferată din Biblie și răspunsul ei a fost: „Psalmii.” Duhul Sfânt m-a inspirat să îi povestesc despre personajul meu preferat din Biblie, Daniel. Plină de însuflețire, i-am povestit pe scurt despre Daniel în Babilon. A fost foarte captivată de povestire.

  La vizita următoare, s-a întors în „dulapul ei mintal”: nu vorbea, nu reacționa. Am cântat și am citit din psalmi. I-am spus că Isus o iubește și că, la rândul meu, o iubesc. Atunci când m-am întors a fost foarte bucuroasă și mi-a povestit despre familia ei. Am aflat că ea și soțul meu lucraseră împreună. Mi-a vorbit trei ore cât am stat acolo. Atunci nu am știut de ce asistenta mă tot trimitea în salonul ei. Mai târziu am aflat că această doamnă mă cerea special pe mine. După aceea, starea ei s-a îmbunătățit vizibil. M-a făcut să îi promit că vom păstra legătura și după externare, și așa am făcut. Ea spune că Dumnezeu a trimis un înger să o scoată din starea profundă de depresie în care era.

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Flore Aubry-Hamilton

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Publicate astăzi

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!