Articolul precedentÎndoielile
  Articolul următorPromisiuni 100%, donat doar 9%

  Domnul îți va călăuzi pașii

  Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbele 3:6)

  După pensionare, am vrut să fiu implicată în răspândirea Evangheliei. Nepoata mea cea mai mare, asistentă medicală, mi-a spus să fac voluntariat la spitalul local. Călăuzită de Duhul Sfânt, am hotărât să mă înscriu ca însoțitoare pentru pacienți. Programul își propune să ajute pacienții cu risc de a cădea sau care au nevoie de încurajare. În timpul devoționalelor de dimineață, de obicei Îi ceream Domnului să mă călăuzească la persoana care avea nevoie să audă de dragostea lui Isus.

  Într-o zi, am fost trimisă la o pacientă care părea că nu dorește vizitatori. M-am prezentat, dar ea m-a ignorat. Totuși a trebuit să stau în camera ei trei ore. Duhul Sfânt m-a inspirat să cânt. Am întrebat-o dacă o deranja acest lucru. Nu mi-a răspuns. Am fost puțin descurajată, dar am cântat și am cititul Psalmii 23 și 91. Înainte de a pleca, i-am spus că Isus o iubește.

  Tura următoare, asistenta medicală m-a condus la aceeași pacientă. Când am intrat în salon, am zărit o umbră de zâmbet. Am salutat-o și i-am spus că Isus o iubește. Din nou am întrebat-o dacă o deranja cântatul meu. A privit în sus, iar eu am început să cânt. Am întrebat-o care era partea ei preferată din Biblie și răspunsul ei a fost: „Psalmii.” Duhul Sfânt m-a inspirat să îi povestesc despre personajul meu preferat din Biblie, Daniel. Plină de însuflețire, i-am povestit pe scurt despre Daniel în Babilon. A fost foarte captivată de povestire.

  La vizita următoare, s-a întors în „dulapul ei mintal”: nu vorbea, nu reacționa. Am cântat și am citit din psalmi. I-am spus că Isus o iubește și că, la rândul meu, o iubesc. Atunci când m-am întors a fost foarte bucuroasă și mi-a povestit despre familia ei. Am aflat că ea și soțul meu lucraseră împreună. Mi-a vorbit trei ore cât am stat acolo. Atunci nu am știut de ce asistenta mă tot trimitea în salonul ei. Mai târziu am aflat că această doamnă mă cerea special pe mine. După aceea, starea ei s-a îmbunătățit vizibil. M-a făcut să îi promit că vom păstra legătura și după externare, și așa am făcut. Ea spune că Dumnezeu a trimis un înger să o scoată din starea profundă de depresie în care era.

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Flore Aubry-Hamilton

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...