Articolul precedentMă cunoşti doar
  Articolul următorPachetul C9

  Mi-a schimbat viața

  Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei. (Ioan 13:35)

  În copilărie auzeam adesea oameni din generația părinților mei că făceau referire la evenimente care se întâmplaseră fie înainte, fie după trecerea uraganului Janet (1955). Copil fiind, nu puteam înțelege care era marea problemă. În consecință, am început să fiu tot mai curioasă cu privire la uragane. Eram nerăbdătoare să văd și eu unul. Zicala: „Ai grijă ce îți dorești” îmi vine și acum în minte. Căci, după ani de zile, viața mea poate fi împărțită acum în evenimente care s-au întâmplat înainte sau după trecerea uraganului de categoria 5+ Irma (2017).

  Viața așa cum o știam eu s-a schimbat peste noapte. Lucrurile pe care obișnuiam să le fac, acum nu le mai puteam face. Luxul de a spăla hainele la mașina de spălat mi-a fost luat. Opțiunea de a face duș cu apă caldă nu mai era disponibilă. Alegerile alimentare s-au limitat considerabil. Lumina a devenit prețioasă (am stat o sută de zile fără electricitate). Gheața a devenit un lux de zile mari. Una dintre bisericile locale și-a pierdut în întregime locașul de cult. Copiii nu au mai putut merge la școală la începutul noului an școlar. Nici măcar un aspect al vieții nu a rămas la fel. Șapte luni mai târziu, familia și prietenii încă ne întrebau care era situația la noi. Era evident pentru toată lumea că atât insula, cât și locuitorii ei trecuseră printr-o experiență traumatizantă.

  Schimbările cauzate de această experiență m-au făcut să îmi pun o întrebare: Oare se observă că eu m-am întâlnit cu adevărat cu Isus? Dă dovadă viața mea de faptul că am fost schimbată? Încă fac lucrurile pe care le făceam înainte? Oare se întreabă oamenii care este motivul pentru diferențele pe care le observă în viața mea? Aștept cu nerăbdare apropiata Sa revenire?

  La momentul la care vă scriu a trecut deja o săptămână de când televizorul funcționează din nou. Pentru că luni de zile am trăit fără el, acum și uit să îl mai deschid. În cele din urmă, ne-am adaptat la noul „normal”.

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Michal Herry-Romney

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!