Articolul precedentMă cunoşti doar
  Articolul următorPachetul C9

  Mi-a schimbat viața

  Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei. (Ioan 13:35)

  În copilărie auzeam adesea oameni din generația părinților mei că făceau referire la evenimente care se întâmplaseră fie înainte, fie după trecerea uraganului Janet (1955). Copil fiind, nu puteam înțelege care era marea problemă. În consecință, am început să fiu tot mai curioasă cu privire la uragane. Eram nerăbdătoare să văd și eu unul. Zicala: „Ai grijă ce îți dorești” îmi vine și acum în minte. Căci, după ani de zile, viața mea poate fi împărțită acum în evenimente care s-au întâmplat înainte sau după trecerea uraganului de categoria 5+ Irma (2017).

  Viața așa cum o știam eu s-a schimbat peste noapte. Lucrurile pe care obișnuiam să le fac, acum nu le mai puteam face. Luxul de a spăla hainele la mașina de spălat mi-a fost luat. Opțiunea de a face duș cu apă caldă nu mai era disponibilă. Alegerile alimentare s-au limitat considerabil. Lumina a devenit prețioasă (am stat o sută de zile fără electricitate). Gheața a devenit un lux de zile mari. Una dintre bisericile locale și-a pierdut în întregime locașul de cult. Copiii nu au mai putut merge la școală la începutul noului an școlar. Nici măcar un aspect al vieții nu a rămas la fel. Șapte luni mai târziu, familia și prietenii încă ne întrebau care era situația la noi. Era evident pentru toată lumea că atât insula, cât și locuitorii ei trecuseră printr-o experiență traumatizantă.

  Schimbările cauzate de această experiență m-au făcut să îmi pun o întrebare: Oare se observă că eu m-am întâlnit cu adevărat cu Isus? Dă dovadă viața mea de faptul că am fost schimbată? Încă fac lucrurile pe care le făceam înainte? Oare se întreabă oamenii care este motivul pentru diferențele pe care le observă în viața mea? Aștept cu nerăbdare apropiata Sa revenire?

  La momentul la care vă scriu a trecut deja o săptămână de când televizorul funcționează din nou. Pentru că luni de zile am trăit fără el, acum și uit să îl mai deschid. În cele din urmă, ne-am adaptat la noul „normal”.

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Michal Herry-Romney

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...