Articolul precedentUnde locuieşti?
  Articolul următorDoar nouă salvați

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Ea le-a zis: „Nu-mi mai ziceți Naomi; ziceți-mi Mara, căci Cel Atotputernic m-a umplut de amărăciune. La plecare eram în belșug, și acum Domnul mă aduce înapoi cu mâinile goale. De ce să-mi mai ziceți Naomi, când Domnul S-a rostit împotriva mea, și Cel Atotputernic m-a întristat?” Astfel s-au întors din țara Moabului Naomi și nora sa Rut, moabita. Au ajuns la Betleem la începutul seceratului orzului. (Rut 1:20-22)

  Dintotdeauna mi-a plăcut să fiu în preajma oamenilor. Încă de când eram mică, mai mulți prieteni însemnau pentru mine mai multă distracție când ne jucam diferite jocuri precum de-a v-ați ascunselea” sau „prinselea”. În anii adolescenței, a avea mulți prieteni însemna că erai popular. Acest lucru era important pentru imaginea mea de sine, ca adolescentă. Totuși, zeci de ani mai târziu am descoperit, într-un final, că mai importantă este calitatea decât cantitatea!

  Când citeam cartea Rut mi-am reamintit câtă valoare are prietenia. Imaginați-vă următoarea scenă: în urma tragediei, Naomi este devastată și, mai mult, este într-o țară străină. Ea se simte atât de singură și de nefericită, încât dorește să își schimbe numele din Naomi („plăcută”) în Mara („amărăciune”).

  Exact în acel moment, Dumnezeu o conduce pe Naomi înapoi în Israel. Ea este însoțită de nora ei credincioasă, al cărei nume este Rut. Un lucru special la Rut este că ea rămâne alături de Naomi și în momentele de necaz. Lui Rut îi pasă de Naomi și o susține în mod practic. Rut este cu totul altruistă. La început, Naomi nu poate înțelege pe deplin cât de binecuvântată este prin loialitatea lui Rut. În schimb, ea se concentrează pe ceea ce nu are: pe pierderile pe care le-a suferit.

  Uneori, în momentele grele din viață, și noi trecem cu vederea binecuvântarea – prietenii adevărați, precum Rut, care ne stau alături când nu mai avem nimic.

  Prietenii înțelepți și de ajutor ne ajută să biruim. Prietenii adevărați aduc binecuvântare familiei noastre. Naomi crede că nu mai are nimic, dar greșește. Ea o are pe Rut; și noi o avem pe Rut a noastră, fiecare. Până la finalul relatării biblice, Naomi o sărbătorește pe Rut când aceasta îi dă naștere lui Obed, care îi va purta de grijă lui Naomi la vârsta bătrâneții. Obed va fi cunoscut într-o zi ca bunicul împăratului David, cel mai mare împărat al Israelului.

  Astăzi te provoc să o recunoști pe Rut din viața ta. Acele persoane care reflectă dragostea și grija lui Dumnezeu pentru tine. Doamne, Îți mulțumesc pentru dragostea Ta. Îți mulțumesc pentru că niciodată nu mă lași singură.

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Xoli Belgrave

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...