Articolul precedentUnde locuieşti?
  Articolul următorDoar nouă salvați

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Ea le-a zis: „Nu-mi mai ziceți Naomi; ziceți-mi Mara, căci Cel Atotputernic m-a umplut de amărăciune. La plecare eram în belșug, și acum Domnul mă aduce înapoi cu mâinile goale. De ce să-mi mai ziceți Naomi, când Domnul S-a rostit împotriva mea, și Cel Atotputernic m-a întristat?” Astfel s-au întors din țara Moabului Naomi și nora sa Rut, moabita. Au ajuns la Betleem la începutul seceratului orzului. (Rut 1:20-22)

  Dintotdeauna mi-a plăcut să fiu în preajma oamenilor. Încă de când eram mică, mai mulți prieteni însemnau pentru mine mai multă distracție când ne jucam diferite jocuri precum de-a v-ați ascunselea” sau „prinselea”. În anii adolescenței, a avea mulți prieteni însemna că erai popular. Acest lucru era important pentru imaginea mea de sine, ca adolescentă. Totuși, zeci de ani mai târziu am descoperit, într-un final, că mai importantă este calitatea decât cantitatea!

  Când citeam cartea Rut mi-am reamintit câtă valoare are prietenia. Imaginați-vă următoarea scenă: în urma tragediei, Naomi este devastată și, mai mult, este într-o țară străină. Ea se simte atât de singură și de nefericită, încât dorește să își schimbe numele din Naomi („plăcută”) în Mara („amărăciune”).

  Exact în acel moment, Dumnezeu o conduce pe Naomi înapoi în Israel. Ea este însoțită de nora ei credincioasă, al cărei nume este Rut. Un lucru special la Rut este că ea rămâne alături de Naomi și în momentele de necaz. Lui Rut îi pasă de Naomi și o susține în mod practic. Rut este cu totul altruistă. La început, Naomi nu poate înțelege pe deplin cât de binecuvântată este prin loialitatea lui Rut. În schimb, ea se concentrează pe ceea ce nu are: pe pierderile pe care le-a suferit.

  Uneori, în momentele grele din viață, și noi trecem cu vederea binecuvântarea – prietenii adevărați, precum Rut, care ne stau alături când nu mai avem nimic.

  Prietenii înțelepți și de ajutor ne ajută să biruim. Prietenii adevărați aduc binecuvântare familiei noastre. Naomi crede că nu mai are nimic, dar greșește. Ea o are pe Rut; și noi o avem pe Rut a noastră, fiecare. Până la finalul relatării biblice, Naomi o sărbătorește pe Rut când aceasta îi dă naștere lui Obed, care îi va purta de grijă lui Naomi la vârsta bătrâneții. Obed va fi cunoscut într-o zi ca bunicul împăratului David, cel mai mare împărat al Israelului.

  Astăzi te provoc să o recunoști pe Rut din viața ta. Acele persoane care reflectă dragostea și grija lui Dumnezeu pentru tine. Doamne, Îți mulțumesc pentru dragostea Ta. Îți mulțumesc pentru că niciodată nu mă lași singură.

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Xoli Belgrave

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Publicate astăzi

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...