Articolul precedentCine sunt eu?
  Articolul următorCând ești în al nouălea cer

  Ingredientul principal

  Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

  La ultimele sărbători de iarnă, am hotărât că vom avea un brunch (mic dejun spre prânz) împreună, în loc de tradiționala masă de sărbători. Eram foarte entuziasmată pentru că aceasta era ocazia cea mai bună de a-mi demonstra aptitudinile de preparare a omletei în fața fraților mei care nu știau că eu știam să gătesc așa ceva.

  Am mers la magazin și am cumpărat tigăi noi pentru omletă, spatule, un aragaz cu două ochiuri, farfurii foarte frumoase și fiecare ingredient care mi-a trecut prin cap. Am amenajat locul unde urma să prepar omletele pentru a imita brunch-ul la un restaurant elegant. Eram pe punctul de a începe și le-am explicat că doream ca fiecare să își aleagă ingredientele și să le pună pe câte o farfurie, cu numele scria pe ea, și apoi eu urma să prepar și să le servesc omleta. Mi-am pus șorțul și eram gata de treabă, foarte entuziasmată și încrezătoare în experiența pe care urma să o am.

  Dintr-odată, mi-am dat seama că nu cumpărasem ouă! Toată familia a râs copios. Aveam totul, în afară de ingredientul principal! După ce mi-am venit în fire, le-am spus membrilor familiei: „Există și aici un mesaj.” Și iată-l:

  Dragile mele surori, petrecem prea mult timp încercând să ne asigurăm tot timpul copiii noștri au ce le trebuie, că ne susținem soțul, că avem casa curată, că rezolvăm totul la lucru și că biserica are parte de o bucată din timpul nostru. Probabil că, în subconștient, simțim că dacă toate aceste „ingrediente” sunt la locul lor, fericirea noastră este deplină. Totuși, atât de multe dintre noi descoperim exact opusul în experiența vieții noastre.

  Oare este posibil ca și noi să fi uitat ingredientul principal? Ingredientul principal în viață este Isus.

  L-ai acceptat pe deplin ca ingredient principal în viața ta sau El este doar unul dintre multele ingrediente care îți consumă timpul? Trebuie să fim atente să nu permitem „altor” ingrediente care par mai urgente să ne compromită timpul de care avem nevoie pentru a căuta ingredientul principal: pe Isus. Ideea este că, la fel ca ouăle pentru omletă, Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Poate de aceea suntem sfătuiți, în Matei 6:33: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

  Deborah Harris

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...