Articolul precedentCine sunt eu?
  Articolul următorCând ești în al nouălea cer

  Ingredientul principal

  Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

  La ultimele sărbători de iarnă, am hotărât că vom avea un brunch (mic dejun spre prânz) împreună, în loc de tradiționala masă de sărbători. Eram foarte entuziasmată pentru că aceasta era ocazia cea mai bună de a-mi demonstra aptitudinile de preparare a omletei în fața fraților mei care nu știau că eu știam să gătesc așa ceva.

  Am mers la magazin și am cumpărat tigăi noi pentru omletă, spatule, un aragaz cu două ochiuri, farfurii foarte frumoase și fiecare ingredient care mi-a trecut prin cap. Am amenajat locul unde urma să prepar omletele pentru a imita brunch-ul la un restaurant elegant. Eram pe punctul de a începe și le-am explicat că doream ca fiecare să își aleagă ingredientele și să le pună pe câte o farfurie, cu numele scria pe ea, și apoi eu urma să prepar și să le servesc omleta. Mi-am pus șorțul și eram gata de treabă, foarte entuziasmată și încrezătoare în experiența pe care urma să o am.

  Dintr-odată, mi-am dat seama că nu cumpărasem ouă! Toată familia a râs copios. Aveam totul, în afară de ingredientul principal! După ce mi-am venit în fire, le-am spus membrilor familiei: „Există și aici un mesaj.” Și iată-l:

  Dragile mele surori, petrecem prea mult timp încercând să ne asigurăm tot timpul copiii noștri au ce le trebuie, că ne susținem soțul, că avem casa curată, că rezolvăm totul la lucru și că biserica are parte de o bucată din timpul nostru. Probabil că, în subconștient, simțim că dacă toate aceste „ingrediente” sunt la locul lor, fericirea noastră este deplină. Totuși, atât de multe dintre noi descoperim exact opusul în experiența vieții noastre.

  Oare este posibil ca și noi să fi uitat ingredientul principal? Ingredientul principal în viață este Isus.

  L-ai acceptat pe deplin ca ingredient principal în viața ta sau El este doar unul dintre multele ingrediente care îți consumă timpul? Trebuie să fim atente să nu permitem „altor” ingrediente care par mai urgente să ne compromită timpul de care avem nevoie pentru a căuta ingredientul principal: pe Isus. Ideea este că, la fel ca ouăle pentru omletă, Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Poate de aceea suntem sfătuiți, în Matei 6:33: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

  Deborah Harris

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...