Articolul precedentScut şi apărare
  Articolul următorElev de nota 9

  Îngerul ne protejează

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Avem doi copii, Alyssa și Natalia. Când ei erau mici, locuiam într-o casă care avea scări cu treisprezece trepte. Într-o zi, pe când Natalia avea un an și o lună, amândouă fetele erau cu mine acasă. Le-am dat să mănânce de prânz și apoi le-am pus pe canapea, într-o cameră de sus, și le-am lăsat să se uite la desene animate.

  Am coborât în bucătărie să mănânc și eu ceva de prânz și, numai ce m-am așezat, când o aud pe Natalia strigând: „Mama! Mama!” Mi-am ridicat privirea și am văzut-o stând în vârful scărilor. În clipa următoare, a luat-o la vale pe cele treisprezece trepte, cu capul înaintea picioarelor, de două sau de trei ori. Am avut impresia că parcursul ei până jos a fost cu încetinitorul, că timpul s-a oprit în loc. Rugându-mă pentru siguranța ei, am alergat grăbită la scări, deși știam că nu voi putea ajunge acolo la timp pentru a-i opri căderea. Am fost atât de tulburată! A fost devastator să o văd pe fetița mea căzând pe scări. Inima mi-a urcat până în gât.

  Când am ajuns la Natalia, era deja ajunsă jos, plângând și țipând cât putea de tare. Am fost atât de speriată. Am încercat să o liniștesc, în timp ce sunam la 112, și am vorbit cu dispecera la telefon, în timp ce o calmam pe fetiță. Știam că o cădere pe mai mult de cinci trepte putea fi foarte gravă pentru un copil și putea produce leziuni serioase.

  Acele cinci minute în care am așteptat ca ambulanța să ajungă la casa noastră mi s-au părut o veșnicie. Am rămas la telefon cu dispecera până a ajuns echipajul de intervenție. Prima dată a venit mașina de pompieri. Unul dintre pompieri era și paramedic. M-a întrebat dacă putea să o consulte puțin pe Natalia,, din moment ce ambulanța nu ajunsese încă. I-am spus: „Sigur.” A verificat-o și apoi mi-a spus că era bine, nu avea niciun os rupt. Era doar speriată în urma căzăturii și a rostogolirii. Am simțit o mare ușurare!

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Noella Jumpp Baird

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...