Articolul precedentPăcătoşii
  Articolul următorZece pastile într-o folie

  Cernerea

  Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi. (Luca 22:31,32)

  Îmi amintesc cum, pe vremea când eram doar o copilă, făceam chifle de casă împreună cu bunica Mary. Adeseori făceam lucrul acesta împreună – fie pentru cina din Sabat, fie pentru a le pune pe masă la reuniunile de familie care aveau loc de sărbători. Eu aduceam cu nerăbdare tot ceea ce trebuia: laptele, făina, drojdia, uleiul, cana gradată, făcălețul și, desigur, sita.

  La vremea aceea, habar nu aveam care era scopul sitei; pur și simplu mă bucuram să las făina să cadă la un capăt și să o privesc cum iese pufoasă la capătul celălalt. Mi-a plăcut întotdeauna să fiu eu cea care dă startul procesului de a face pâine proaspătă. Chiar și astăzi găsesc plăcere în a savura o chiflă proaspătă și caldă. Totuși, în copilărie mă plictiseam în timp ce frământam pâinea. Mă durea spatele, aluatul mi se lipea de degete și, din nu știu ce motiv ciudat, întotdeauna începea să mă mănânce scalpul. Bunica vedea că obosesc și venea să îmi ia locul, curățând toate resturile de făină de pe mâinile mele și punându-le la loc în umflătura din fața mea ce nu semăna cu nimic. Ca prin magie, transforma de îndată grămada de nimic într-o bilă de aluat netedă și perfectă.

  În timp, am aflat importanța cernerii. Cernerea înlătură cocoloașele și transformă făina într-o pudră mai fină, care se amestecă mai bine cu restul ingredientelor.

  Când mă gândesc la procesul cernerii făinii, mă gândesc la ce i-a spus Isus lui Petru, în Luca 22:31,32. Satana voia să îl „cearnă” pe Petru, dar cu scopul de a-l face să cadă. Cei mai mulți dintre noi venim la Isus asemenea lui Petru. Îl iubim. Ne vedem urmându-L. Uneori credem că știm toate răspunsurile, dar concepțiile noastre despre El sunt limitate. Da, aducem în fața Lui problemele noastre, neprihănirea noastră, păcatele și dorințele noastre, dar mult prea des facem lucrul acesta pentru că vrem ca El să accepte planurile noastre. Pentru a deveni însă materiale pe care el să le folosească, Isus trebuie să cearnă de tot ceea ce nu ne este de folos și toate păcatele care ne copleșesc atât de ușor, precum egoismul și atitudinea negativă.

  Este un sentiment plăcut? Nu!

  Cu toate acestea, când cernerea se va încheia, și noi – asemenea unei chifle fierbinți și proaspete – Îi vom fi de folos și El va putea să lucreze cu noi pentru a-i întări pe frații și pe surorile noastre în Hristos.

  Sommer E. Williams

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...