Articolul precedentO mare onoare
  Articolul următorValoarea lui zero

  Cărămida stricată

  Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31)

  Ai fost vreodată pe un șantier de construcții? Constructorii folosesc cărămizi întregi și adeseori le aruncă deoparte pe cele sparte. În mod paradoxal, la un moment dat încep să caute aceleași cărămizi stricate pe care mai înainte le-au dat deoparte, pentru a umple golurile din zid, astfel încât să își termine lucrarea.

  Da, într-un fel sau altul, unii dintre noi au fost etichetați drept „cărămidă stricată”. Mulți dintre noi au fost ignorați, dați la o parte și considerați ca neavând nicio valoare pentru lume, ca nefiind potriviți nici măcar pentru a-I sluji lui Dumnezeu. Motivele (care de multe ori nu pot fi controlate) din spatele etichetei de „cărămidă stricată” sunt diferite: unii nu pot vorbi fluent sau nu și-au terminat școala, altora le ia prea mult să se căsătorească, alții nu își cresc copiii cum trebuie, au o înfățișare care nu se „ridică” la standardele altcuiva sau nu au reușit să dobândească o poziție influentă în societate.

  În Romani 8:31, Pavel ne oferă această încurajare: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” Cu siguranță, Dumnezeu a folosit în trecut femei etichetate drept „cărămizi stricate” și va continua să folosească femei cu inimi supuse, dedicate pentru gloria Sa, indiferent de slăbiciunile sau de trecutul lor.

  Gândește-te la următoarele istorii de viață: Rahav a venit la Dumnezeu din mizeria imoralității (Iosua 2:1-13). Ana, la început infertilă, a ajuns să devină personificarea sacrificiului unei mame (1 Samuel 1:21-28). Estera, orfana, și-a salvat neamul (Estera 2:5-7; și capitolele 4-8). Maria cea săracă a devenit mama pământească a lui Hristos (Luca 1:26-38). Maria Magdalena, femeia care a fost posedată de șapte demoni (Marcu 16:9 și Luca 8:2), a fost prima care a anunțat învierea Mântuitorului (Ioan 20:11-18).

  Draga mea soră, dă-mi voie să te asigur că se apropie ziua când unii oameni vor căuta cu disperare „cărămizi stricate”, cu ajutorul cărora să umple golurile din înțelegerea lor cu privire la Dumnezeu. Una dintre acele cărămizi stricate ești tu! Oricât de slabă ai fi și oricât de multe defecte ai avea, Dumnezeu vrea să te folosească. Tu ești un rezultat al harului. Duhul Sfânt te va întări, în slăbiciunea ta, pentru a umple golurile din viața altcuiva, spre slava lui Dumnezeu.

  Așa că „bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:16-18).

  Olivia Kwanboka Akodeh

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....