Articolul precedentProiectul Iertarea
  Articolul următorÎntâlnirea de zece ani

  Cum am scăpat ca prin urechile acului

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Cu ani în urmă, aveam mai multe slujbe cu jumătate de normă. Una dintre ele era să calc lenjeria pentru o pensiune care se afla la vreo 8 kilometri de casa mea. Pensiunea urma să treacă la lenjerii din materiale neșifonabile, așa că am terminat ultimul coș de cearșafuri și fețe de pernă pe care aveam să le calc pentru ei și m-am pregătit să îl livrez. Vremea era urâtă și ploioasă, iar drumul era alunecos. Conducând cu atenție în josul dealului, am observat o dubă mare, încercând să mă depășească. Accelera. „Te rog, Doamne, nu!” am strigat, fiindu-mi teamă că mă va lovi din spate. În fața mea era coadă de mașini și mai departe se făceau reparații la drum. Traficul era oprit, așa că nu puteam să ocolesc.

  Pentru a nu mă lovi, șoferul a virat cu putere spre dreapta pe o mică porțiune de iarbă. Duba a alunecat o bucată de drum, apoi s-a răsturnat pe partea cu șoferul. Mașinile din fața mea au început să se miște așa că am putut să opresc pe iarbă la o oarecare distanță în urma lui. Pentru că nu aveam un telefon mobil, am fugit din casă în casă, bătând la uși, în speranța că cineva ar fi fost acasă și aș fi putut suna la 112. Aparent, toată lumea era fie la serviciu, fie la școală. M-am văzut nevoită să sun de la pensiune. Am ajuns, am sunat, am fost plătită și apoi am plecat. Pe drum spre casă am văzut că sosiseră o mașină de descarcerare și o ambulanță. Cineva tăia duba pentru a-l scoate pe om. I-am mulțumit lui Dumnezeu că bărbatul primea ajutorul de care avea nevoie, că eu eram întreagă și că mașina mea nu avea nicio zgârietură.

  În urmă cu aproape an, mă aflam pe aceeași bucată de drum, conducând spre o înmormântare unde urma să cânt la pian. Spre groaza mea, am văzut o femeie conducând mult prea repede în timp ce lua curba. Mașina ei a scăpat complet de sub control, mergând în toate direcțiile pe banda din mijloc a drumului ca în serpentine! Simțind un impuls puternic de a opri imediat, am făcut lucrul acesta, mi-am pus mașina pe avarii și m-am rugat. Recăpătând în cele din urmă controlul, femeia s-a oprit și a tras pe dreapta la aproximativ 10 metri de locul în care mă aflam eu. Mi‑am continuat drumul, mulțumindu-I lui Dumnezeu că ne-a cruțat pe amândouă și am ajuns la timp la destinație. În cei șaptezeci de ani ai mei, am scăpat de destul de multe ori ca prin urechile acului.

  Într-o zi, cu ajutorul lui Dumnezeu, îmi voi întâlni îngerul păzitor în cer și vom vorbi despre aceste momente de cumpănă și poate despre multe altele de care nu am știut niciodată. Sunt recunoscătoare că Dumnezeu ne-a dat îngeri păzitori. Tu nu?

  Bonnie Moyers

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...