Articolul precedentLanţurile
  Articolul următorDecimarea

  Găsește pacea

  Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători. (Coloseni 3:15)

  Am descoperit prima dată conceptul folosirii păcii pe post de „arbitru” la Joyce Meyers, în cartea ei Hearing From God Each Morning. La fel cum un arbitru decide cine încalcă regulamentul și cine este eliminat din teren, și noi putem folosi pacea ca pe un instrument de măsură în luarea deciziilor. Mi-a plăcut tare mult acest concept și am transformat „găsirea păcii” într-o poruncă personală sau un principiu de bază în viața mea.

  Cum găsesc pacea? Ei bine, foarte simplu: mă bazez pe sentimentul pe care îl am în legătură cu o decizie înainte de a o lua – acesta este testul final înainte de a hotărî să merg mai departe. În două ocazii separate, mă gândeam dacă să accept o ofertă de angajare. Prima dată, în timp ce mă pregăteam să intru la întâlnirea unde urma să discutăm această oportunitate, o voce mi-a spus: „Nu asta este ceea ce ar trebui să faci. Du-te înăuntru și mulțumește-le pentru oportunitate, dar apoi întoarce-te și pleacă. Dacă accepți slujba, vei regreta.” M-am simțit neliniștită pe parcursul întregii conversații, dar am crezut că anxietatea mea ținea doar frica și de disconfortul meu, pentru că urma să îmi las acasă copilașul de doar un an. Pentru că aveam nevoie de bani și avea să fie benefică pentru cariera mea pe termen lung, am acceptat slujba.

  Doi ani mai târziu, mi-am dat seama că nu mă aflam în locul potrivit și am demisionat. Ulterior, discutam posibilitatea de a lucra într-o altă instituție și, deși totul părea minunat (orar flexibil, care să îmi permită să petrec timpul necesar alături de fiul meu), pur și simplu nu mă simțeam confortabil. Nu-mi puteam găsi pacea. De data aceasta nu era nicio voce clară, ci doar un sentiment sâcâitor, care îmi spunea: „Asta nu este bine; nu o face.” Cu lacrimi în ochi și ceea ce poate fi descrisă ca o credință de mărimea unei jumătăți de bob de muștar, am refuzat oportunitatea care părea perfectă.

  Când ești pus în situația de a lua o decizie și totul este tulbure în jur, te invit să mi te alături în căutarea lui Isus. Poate fi un lucru la fel de simplu precum abandonarea unei conversații sau la fel de înspăimântător precum refuzarea unei oportunități. Dar „vestea bună” a Evangheliei ne vorbește și despre Isus, Prințul Păcii, și El ne invită să luăm decizii cu care să fim împăcați, indiferent de tumultul din jurul nostru.

  Caută moduri în care să găsești pacea astăzi.

  Shannan Moore Malone

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...