Găsește pacea

Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători. (Coloseni 3:15)

Am descoperit prima dată conceptul folosirii păcii pe post de „arbitru” la Joyce Meyers, în cartea ei Hearing From God Each Morning. La fel cum un arbitru decide cine încalcă regulamentul și cine este eliminat din teren, și noi putem folosi pacea ca pe un instrument de măsură în luarea deciziilor. Mi-a plăcut tare mult acest concept și am transformat „găsirea păcii” într-o poruncă personală sau un principiu de bază în viața mea.

Cum găsesc pacea? Ei bine, foarte simplu: mă bazez pe sentimentul pe care îl am în legătură cu o decizie înainte de a o lua – acesta este testul final înainte de a hotărî să merg mai departe. În două ocazii separate, mă gândeam dacă să accept o ofertă de angajare. Prima dată, în timp ce mă pregăteam să intru la întâlnirea unde urma să discutăm această oportunitate, o voce mi-a spus: „Nu asta este ceea ce ar trebui să faci. Du-te înăuntru și mulțumește-le pentru oportunitate, dar apoi întoarce-te și pleacă. Dacă accepți slujba, vei regreta.” M-am simțit neliniștită pe parcursul întregii conversații, dar am crezut că anxietatea mea ținea doar frica și de disconfortul meu, pentru că urma să îmi las acasă copilașul de doar un an. Pentru că aveam nevoie de bani și avea să fie benefică pentru cariera mea pe termen lung, am acceptat slujba.

Doi ani mai târziu, mi-am dat seama că nu mă aflam în locul potrivit și am demisionat. Ulterior, discutam posibilitatea de a lucra într-o altă instituție și, deși totul părea minunat (orar flexibil, care să îmi permită să petrec timpul necesar alături de fiul meu), pur și simplu nu mă simțeam confortabil. Nu-mi puteam găsi pacea. De data aceasta nu era nicio voce clară, ci doar un sentiment sâcâitor, care îmi spunea: „Asta nu este bine; nu o face.” Cu lacrimi în ochi și ceea ce poate fi descrisă ca o credință de mărimea unei jumătăți de bob de muștar, am refuzat oportunitatea care părea perfectă.

Când ești pus în situația de a lua o decizie și totul este tulbure în jur, te invit să mi te alături în căutarea lui Isus. Poate fi un lucru la fel de simplu precum abandonarea unei conversații sau la fel de înspăimântător precum refuzarea unei oportunități. Dar „vestea bună” a Evangheliei ne vorbește și despre Isus, Prințul Păcii, și El ne invită să luăm decizii cu care să fim împăcați, indiferent de tumultul din jurul nostru.

Caută moduri în care să găsești pacea astăzi.

Shannan Moore Malone

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor