Articolul precedentBeneficii ale iertării
  Articolul următorZece minute pauză

  Revărsarea Duhului Sfânt – partea 2

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. (2 Corinteni 12:9)

  Marți dimineață, undeva între orele 2:00 și 3:00, prietena mea, Judith, s-a trezit brusc. Un sentiment de neliniște nu a mai lăsat-o să doarmă. Așa că s-a trezit, s-a dus să își ia Biblia și a ascultat de îndemnul pe care îl avea: de a se ruga pentru mine. A citit despre Naaman, care fusese vindecat când a ieșit din râul Iordan (vezi 2 Împărați 5:1-14). Prietena mea nu știa cum evolua lupta mea cu cancerul, așa că s-a rugat pur și simplu ca Dumnezeu să mă vindece și să mă curățească de cancer. În sfârșit s-a simțit împăcată și s-a pus iarăși în pat. La ora 3:45 (la patruzeci și cinci de minute după ce Judith s-a dus iarăși la culcare), am mers în sufragerie și am îngenuncheat. În timp ce Îl lăudam pe Dumnezeu, mi-am dat seama că m-a curățat. Am continuat să Îi împărtășesc bucuria vindecării – prin sângele Mielului – pe care o simțeam în interior și în exterior și L-am lăudat. Mă simțeam de parcă Duhul Sfânt Se revărsase peste mine. Am simțit prezența lui Isus deasupra mea, din cap până în picioare. Duhul Sfânt lucrase în Julie și în mine prin rugăciunea de mijlocire și prin prezența Sa.

  Făgăduințele Bibliei spun că rugăciunile noastre pentru ceilalți vor fi și puternice și vor avea efect, iar această experiență m-a învățat două lecții despre importanța rugăciunii de mijlocire.

  Prima lecție pe care am învățat-o din această experiență este că în Numele Domnului Isus Hristos este putere – de fiecare dată când șoptim o rugăciune pentru altcineva, Dumnezeu ne ia rugăciunile și le transformă într-un „moment” de împărtășire a Duhului Sfânt atât pentru persoana care se roagă, cât și pentru persoana pentru care este înălțată rugăciunea. Duhul Sfânt s-a revărsat atât asupra mea, cât și asupra lui Judith, în timp ce ne rugam.

  În al doilea rând, am descoperit că, la fel cum cancerul nu mă definește ca persoană, nici păcatul nu mă poate întemnița sau defini. Dumnezeu o face. Sunt o fiică a Regelui. Sunt prețioasă pentru El. Știu că puterea Duhului Sfânt se revarsă peste noi toți atunci când ne adunăm și ne rugăm împreună, unul pentru altul, în numele și prin puterea Duhului Sfânt. Dumnezeu întotdeauna Se descoperă și Se manifestă pentru că Duhul Sfânt S-a revărsat asupra mea în acea dimineață de marți.

  Judith se rugase și mijlocise pentru mine. Rugăciunile ei au primit răspuns.

  Binecuvântat fie Numele Domnului!

  Mary H. Maxson

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Publicate astăzi

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...