Articolul precedentProcesul iertării
  Articolul următorCele mai periculoase zece meserii

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele,” zice Domnul. „Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.” (Isaia 55:8,9)

  Încă din copilărie mi-a plăcut să ascult sau să citesc poveștile misionarilor. La Școala de Sabat pentru copii îmi plăcea să îmi imaginez că experiențele misionare pe care le auzeam aveau să fie și ale mele, într-o zi. Îmi plăcea să merg în fiecare zi cu bunicul, pe bicicleta lui, ca să ținem studii biblice.

  Dorința de a deveni misionară a crescut în anii tinereții. Am făcut parte din multe grupuri misionare și am participat la diverse activități pentru a împărtăși dragostea lui Dumnezeu. În cadrul acelor activități, l-am întâlnit pe partenerul meu de misiune, care astăzi îmi este soț. Ne-am căsătorit împărtășind dorința de a deveni misionari. Plănuiam chiar să slujim ca misionari în anul de după nunta noastră. Auzisem despre Kârgâzstan și despre nevoile spirituale ale oamenilor de acolo. Dorința de a sluji ca misionari în țări îndepărtate creștea cu fiecare rugăciune. În fiecare zi Îi ceream lui Dumnezeu împlinirea acestui vis. Trecuseră trei ani și visul nu se împlinise. Într-o zi, am fost întrebați dacă mai voiam să mergem în Kârgâzstan. Inimile noastre s-au umplut de bucurie și, fără ezitare, am răspuns „da”. Erau multe situații complicate de rezolvat înainte să ajungem acolo, dar Biblia făgăduiește că „niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere” (Luca 1:37).

  Una dintre situațiile noastre complicate ținea de lipsa banilor. Nu aveam bani suficienți ca să îi vizităm pe părinții mei care locuiau la peste 2 000 de kilometri depărtare de noi, astfel încât să ne luăm rămas-bun înainte de a pleca. Totuși, un coleg de muncă ne-a dat 500 de dolari americani ca să îi putem vizita. A trebuit, de asemenea, să ne vindem toate bunurile într-o singură lună, inclusiv o motocicletă.

  A doua zi după ce am pus-o în vânzare și ne-am rugat ca să primim un anume preț pentru ea, un cuplu a cumpărat-o pentru suma exactă pe care o ceruserăm. Aveam nevoie și de vize, ca să mergem în Statele Unite ale Americii pentru instruire, dar aveam la dispoziție doar câteva săptămâni pentru a le obține. Le-am primit într-o săptămână fără întârzierile obișnuite de până la două luni! Binecuvântările pe care le-am primit în timp ce Dumnezeu ne pregătea calea au fost nenumărate.

  Astăzi, un an mai târziu, suntem aici împlinind visul lui Dumnezeu care a devenit și al nostru.

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Pamela Catalán

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Revărsarea Duhului Sfânt – partea 2

  Știu că puterea Duhului Sfânt se revarsă peste noi toți atunci când ne adunăm și ne rugăm împreună, unul pentru altul, în numele și prin puterea Duhului Sfânt. Dumnezeu întotdeauna Se descoperă și Se manifestă pentru că Duhul Sfânt S-a revărsat asupra mea în acea dimineață de marți.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...