Articolul precedent„Păcatele îţi sunt iertate”
  Articolul următorARO 10

  Poți învăța multe de la găini

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. (Geneza 1:31)

  Cât de multe știi despre găini? Ei bine, haideți să aruncăm o privire la puicuța mea galbenă. Are două picioare, gheare, un cioc, în loc de gură, și nu are brațe. Are pene, un ochi pe fiecare parte a capului și urechi la fel, doar că, pentru noi, sunt cam greu de observat. Are două aripi, dar nu o duc foarte departe. Se hrănește cu iarbă, gândaci, viermi și boabe. Cu siguranță, există o barieră de limbă între noi, pentru că eu nu cotcodăcesc și nici măcar nu strig cucurigu, așa cum face partenerul ei. În opinia mea, nu este nimic remarcabil la puicuța galbenă, cu excepția faptului că este una dintre creaturile lui Dumnezeu. El a făcut-o astfel și mi-a cerut să am grijă de ea.

  Într-o seară, nu cu mult timp în urmă, puicuța mea a decis că nu voia să intre în coteț, să își petreacă noaptea în cuibar, alături de celelalte găini. Părea să se bucure de câteva minute de pace și liniște fără nimeni în jur. A trebuit să aștept, ca să pot închide ușa. Am așteptat. Apoi am așteptat mai mult. Aceasta este una dintre lecțiile pe care le-am învățat – cum să am răbdare cu o găină.

  În cele din urmă a venit alergând, dar, când a ajuns la ușă, s-a oprit. Brusc, a început să își ciugulească picioarele, unul câte unul, până când le-a curățat. Toate bucățelele de murdărie și de fân au dispărut! Apoi, a făcut un lucru uimitor! Și-a șters gura – vreau să zic ciocul – de rampa de lemn care duce la ușă. Era ca și când găsise brusc un șervețel și se curăța, înainte să meargă la culcare. Și-a frecat ciocul înainte și înapoi până când toată mizeria și fânul au dispărut. În doar câteva secunde, puicuța mea galbenă era în coteț, în culcușul ei, gata să doarmă.

  Poate crezi că nu s-a mai întâmplat la fel altă dată, dar s-a întâmplat. În fiecare seară, vreme de câteva săptămâni, a trebuit să am răbdare cu puicuța galbenă, în timp ce hoinărea în jur, căutând pace și liniște, apoi se curăța ca să meargă la culcare. Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Carol Wiggins Gigante

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...