Articolul precedentLimitele iertării
  Articolul următorZece „așteptătoare”

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei şi înţelepţeşte-te! (Proverbele 6:6)

  Totul a început într-o dimineață de primăvară, când domnișoara Prigorie a decis să construiască un cuib în spațiul din spatele luminilor de la ușa de la intrare. Soțul meu, Ronnie, nu avea de gând să permită lucrul acesta. Știa că, odată ce avea să aibă pui, avea să îi apere mereu. A luat mătura și a stricat cuibul. Domnișoara Prigorie a protestat. A doua zi dimineață, domnișoara Prigorie a luat-o de la capăt cu construirea cuibului. Soțul meu l-a stricat. Pasărea s-a supărat din nou. Rutina aceasta a continuat vreme de câteva zile, până într-o duminică dimineața, când soțul meu s-a săturat. Mai târziu, în aceeași zi, mi-a povestit ce s-a întâmplat.

  Soțul meu tocmai ieșise pe ușa din față pentru a se duce la o întâlnire a comitetului bisericii. A stricat cuibul și pasărea a început să se agite. A mers lângă copaci cu pumnul ridicat spre pasărea enervată și i-a spus: „Nu vreau cuibul tău lângă ușa mea. Ai toți pomii ăștia în care să îți faci cuib. Fă-ți cuibul altundeva.”

  În tot acest timp în care soțul meu striga la domnișoara Prigorie, ea îi răspundea la fel de agitat, mutându-și greutatea de pe un picior pe altul. Nu avea de gând să se lase intimidată de niciun bărbat. Ea își apăra teritoriul, iar el se asigura că teritoriul lui nu avea să devină al ei. Întreaga povestioară m-a amuzat. Îmi și închipuiam întregul scenariu.

  După cum poți ghici, până a doua zi dimineață, domnișoara Prigorie a construit un cuib nou. Soțul meu m-a rugat să îl dobor. Am făcut-o, dar am simțit un val de simpatie față de pasăre. Încerca doar să construiască o căsuță pentru familia ei. Un domn mai în vârstă îmi spusese că el a pus o pungă de plastic deasupra luminii, ca să împiedice păsările să își facă acolo cuib. Am legat o pungă de plastic deasupra luminii. Vântul a umplut punga cu aer, punga acoperind astfel spațiul din spatele becului, și, în cele din urmă, domnișoara Prigorie a înțeles mesajul.

  Am observat totuși unele calități la acea pasăre arțăgoasă. În primul rând, era concentrată. În al doilea rând, era harnică. În al treilea rând, era hotărâtă. În al patrulea rând, nu a renunțat la scopul ei, ci a mers în alt loc să îl realizeze; și-a construit cuibul altundeva. În cele din urmă, și-a apărat teritoriul! Acestea sunt câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Ruth Cantrell

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...