Articolul precedentAcoperirea prejudiciului
  Articolul următor10 Perfect, dar invizibil

  Totul nou

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

  Locuiam de optsprezece ani în casa noastră și am decis că aceasta avea nevoie serioasă de o renovare. Așa că, m-am uitat la oferta de vopseluri lavabile de la magazinul local și m-am decis asupra unei scheme de culori pentru fiecare cameră. Am cumpărat vopsea de calitate, astfel încât să pot spăla pereții, la nevoie. Eram foarte încântată să îmi înfrumusețez casa și să o fac să arate ca nouă. Nu sunt eu cea mai bună menajeră, dar îmi place să am o casă curată. Totuși, când am mutat mobila, am fost surprinsă de cât praf și câtă murdărie se acumulaseră prin cotloane.

  Odată mutată mobila, ne-am apucat de văruit. În multe locuri a trebuit să dăm cu două straturi de vopsea, ca să acoperim bine, pentru că încă se vedea vechea culoare. Odată ce am vopsit camerele, le-am curățat și am pus mobila la loc. Era atât de plăcut să stăm și să ne privim casa frumos vopsită – asta până când am ajuns să ne uităm la podele. Vechiul covor zdrențuit și pătat trebuia scos, așa că noul nostru proiect este să căutăm un nou tip de pardosea. Cu toate acestea, este incredibil să vezi cum niște vopsea și un pic de săpun pot înnoi o casă.

  Isus vrea să ne înnoiască și pe noi. Dar El face mai mult decât să acopere suprafața vieții fiecăruia dintre noi cu un strat nou de vopsea. El ne curăță cu sângele Lui și ne umple cu Duhul Său pentru a ne înnoi din interior spre exterior. Vechea persoană este greu de îndepărtat și tot încearcă să treacă prin sângele lui Isus și să iasă la suprafață, dar Isus continuă să lucreze în noi pentru a îndepărta petele și marginile zdrențuite, astfel încât El să strălucească în fiecare aspect al vieții noastre. Cu milă și cu compasiune, Isus îndepărtează murdăria și va curăța toate locurile ascunse, dacă Îi permitem, căci singuri nu o putem face. În Iov 14:4 se pune întrebarea: „Cum ar putea să iasă dintr-o fiinţă necurată un om curat? Nu poate să iasă niciunul.”

  Nu fiți descurajați totuși, căci Psalmul 51 ne asigură că Dumnezeu poate transforma un om necurat într-unul curat. „Spală-mă, şi voi fi mai alb decât zăpada… Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic” (versetele 7, 10). Poate fi greu să vezi progresul pe care Dumnezeu Îl face în viața ta. Știu că în timp ce vopseam, camerele erau dezordonate, dar când am pus totul la loc.

  – Uau! Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6).

  Mona Fellers

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...