În siguranță în mâna Sa – partea 2

Păzeşte-mă ca lumina ochiului, ocroteşte-mă, la umbra aripilor Tale. (Psalmii 17:8)

După ce eu și prietena mea cea mai bună, Bonnie, am supraviețuit unui accident serios cu barca cu motor, pe când eram tinere, mama mi-a spus: „Ai fost salvată cu un motiv; Dumnezeu are un plan pentru viața ta.”

Peste ani, eu și Bonnie am plănuit o excursie în care să facem rafting împreună cu familiile noastre. Eram puțin îngrijorată în legătură cu această excursie, întrucât auzisem că râul se umflase. Chiar cu o săptămână înainte de excursia noastră, cineva se înecase. Instructorii de rafting ne-au informat totuși că persoana care se înecase fusese pe râu într-o zonă neautorizată.

Înainte să pornim pe râu în ziua excursiei, am fost foarte atenți la instructorii care ne învățau (folosindu-l ca exemplu pe fiul meu Dawson, în vârstă de opt ani) cum să supraviețuim în caz că pluta se răstoarnă și cum să aducem pe cineva înapoi pe plută, dacă ar cădea în apă.

Apoi, am început să vâslim pe râul liniștit, în acea zi superbă, fiind instruiți când să vâslim și când să ne aplecăm. Deoarece copiii noștri erau mici, am realizat că nu aveam destulă greutate sau forță pe pluta noastră. Lucrul acesta a devenit foarte evident când am încercat să facem manevre pentru a ne menține drumul în vârtejuri.

Pluta noastră a luat brusc aer sub ea și Dawson a fost aruncat în apele furioase! Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă și a dispărut!

Între timp, Bonnie și familia ei erau deja în aval. De unde se afla, Bonnie a putut vedea că pluta noastră fusese trasă la mal, apoi ne-a văzut căutând prin apele râului. Și-a amintit de accidentul nostru care se întâmplase cu ani în urmă și s-a rugat fierbinte ca totul să fie în regulă.

Toate rugăciunile noastre au primit răspuns când oamenii de pe o plută mai din aval l-au scos pe Dawson din apă. Nu suferise nicio rană și nu îi lipseau decât pantofii speciali pentru apă! Cred că fiul nostru a fost ținut în siguranță în mâna lui Dumnezeu în ziua aceea, la fel cum fusesem și eu, cu ani în urmă.

Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

Myrna Medlock

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor