Articolul precedentNu sunt mai bun decât ei
  Articolul următorZece negri mititei

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Păzeşte-mă ca lumina ochiului, ocroteşte-mă, la umbra aripilor Tale. (Psalmii 17:8)

  După ce eu și prietena mea cea mai bună, Bonnie, am supraviețuit unui accident serios cu barca cu motor, pe când eram tinere, mama mi-a spus: „Ai fost salvată cu un motiv; Dumnezeu are un plan pentru viața ta.”

  Peste ani, eu și Bonnie am plănuit o excursie în care să facem rafting împreună cu familiile noastre. Eram puțin îngrijorată în legătură cu această excursie, întrucât auzisem că râul se umflase. Chiar cu o săptămână înainte de excursia noastră, cineva se înecase. Instructorii de rafting ne-au informat totuși că persoana care se înecase fusese pe râu într-o zonă neautorizată.

  Înainte să pornim pe râu în ziua excursiei, am fost foarte atenți la instructorii care ne învățau (folosindu-l ca exemplu pe fiul meu Dawson, în vârstă de opt ani) cum să supraviețuim în caz că pluta se răstoarnă și cum să aducem pe cineva înapoi pe plută, dacă ar cădea în apă.

  Apoi, am început să vâslim pe râul liniștit, în acea zi superbă, fiind instruiți când să vâslim și când să ne aplecăm. Deoarece copiii noștri erau mici, am realizat că nu aveam destulă greutate sau forță pe pluta noastră. Lucrul acesta a devenit foarte evident când am încercat să facem manevre pentru a ne menține drumul în vârtejuri.

  Pluta noastră a luat brusc aer sub ea și Dawson a fost aruncat în apele furioase! Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă și a dispărut!

  Între timp, Bonnie și familia ei erau deja în aval. De unde se afla, Bonnie a putut vedea că pluta noastră fusese trasă la mal, apoi ne-a văzut căutând prin apele râului. Și-a amintit de accidentul nostru care se întâmplase cu ani în urmă și s-a rugat fierbinte ca totul să fie în regulă.

  Toate rugăciunile noastre au primit răspuns când oamenii de pe o plută mai din aval l-au scos pe Dawson din apă. Nu suferise nicio rană și nu îi lipseau decât pantofii speciali pentru apă! Cred că fiul nostru a fost ținut în siguranță în mâna lui Dumnezeu în ziua aceea, la fel cum fusesem și eu, cu ani în urmă.

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Myrna Medlock

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...