Articolul precedentRugăciunea pentru duşmani
  Articolul următorDespre numai zece oameni

  Legătura

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod, căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

  Am montate pe pereții din casă aplice de alamă destul de scumpe. Sunt unele dintre lucrurile de „calitate” și chiar au venit la pachet cu mănuși albe de protecție care să mă ajute să umblu la ele cu grijă.

  Chiar dacă arată foarte drăguț, sunt inutile pentru că nu le-am legat la circuitul electric; prin urmare, nu se aprind.

  Astăzi zac în pat, somnul din noaptea precedentă nefiindu-mi suficient. Mă doare tot corpul, iar bătrânul meu motan plânge după atenție. Chiar nu vreau să mă ridic din pat și să îmi încep ziua. Poate că și eu trebuie să fiu manevrată cu grijă, asemenea aplicelor. Știu de ce mă simt azi așa, în ciuda faptului că este o frumoasă zi de iunie: am permis grijilor legate de familie să se strecoare în mintea mea și să pună stăpânire pe mine.

  Mă uit la aplice și îmi dau seama că nu vor funcționa, dacă nu le voi conecta la sursă. Nici eu nu voi realiza nimic dacă nu voi fi conectată la Tatăl meu ceresc.

  Viața are un mod de a trece oamenii prin cele mai grele încercări, mai ales pe cei din generația noastră. Văd și știu că astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să fim legați la Sursă, la Rădăcina credinței noastre.

  Dar cum facem lucrul acesta? Creând o legătură cu Sursa noastră spirituală printr-un act de voință dublat de puterea lui Dumnezeu. Un act de voință, chiar și atunci când nu simțim că luăm decizia corectă – cam așa cum simt eu în dimineața aceasta. Trebuie să realizăm că de multe ori Dumnezeu Se folosește de lucrurile enervante din viața noastră pentru a ne binecuvânta și a ne da un imbold – de exemplu, motanul meu plângăcios! Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru el! De fapt, o inimă mulțumitoare și puterea de a ne ruga și a acționa pentru binele altora sunt un bun început. Mai mult ca sigur, Dumnezeu vrea ca noi să fim parte din lucrarea pe care o face zilnic în viețile altor oameni, chiar dacă nu are neapărat nevoie de noi pentru aceasta. Este parte din planul Său pentru viața noastră.

  Viața mea nu este una ușoară și sunt sigură că nici a ta. Nimeni nu a spus că va fi. În viața fiecăreia dintre noi poate exista multă izolare, multă singurătate, iar Diavolului îi place să ne atace pe fiecare în parte. Cu toate acestea, cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Laura A. Canning

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...