Articolul precedentÎngroapă mortul!
  Articolul următorOmulețul de zece minute

  Dumnezeu are pregătită o minune pentru fiecare nevoie

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

  De-a lungul anilor, i-am întâlnit pe mulți dintre foștii mei studenți la Asistență medicală și întotdeauna sunt mai mult decât bucuroși să mă pună la curent cu evoluția carierei lor. Unii dintre ei s-au înscris la masterat și doctorat și ocupă diferite poziții în domeniul medical sau în afara lui, precum și în țările africane unde eu și soțul meu am lucrat ca misionari.

  Una dintre aceste studente își plănuia nunta și a avut o cerință foarte specială. M-a întrebat dacă puteam să îmi asum rolul de „mamă a miresei”, de vreme ce mama ei nu mai era în viață. M-am simțit onorată și am acceptat cu bucurie.

  După ceva timp, am primit culorile nunții și am început să caut o ținută potrivită. Bineînțeles că am început să mă rog. Una dintre culori era cea a staniului, de care nu mai auzisem în viața mea, iar cealaltă, roșu. În mai puțin de o săptămână am găsit o rochie lungă până la pământ, superbă, care îmi venea perfect, mai puțin în lungime.

  Totuși, uitându-mă mai cu atenție, am observat un mic defect pe penultimul volan al rochiei. Când i l-am arătat vânzătoarei, mi-a spus cu calm:

  – V-o pot oferi la jumătate de preț.

  Uimită, am simțit cum acesta era un răspuns direct la rugăciune. Am plătit imediat pentru rochie și am plecat. Ce minune! Am continuat să cer călăuzirea lui Dumnezeu în repararea volanului stricat.

  Peste două săptămâni m-am pregătit să îmi pun în practică abilitățile mele de croitoreasă amatoare. Am scos ultimele două volane și am tivit rochia. Când am probat-o, lungimea mi se potrivea perfect. Nu a trebuit să plătesc deloc pentru modificarea acesteia. Ce binecuvântare! Dumnezeu nu este numai bun. El știe cum să vină în întâmpinarea fiecărei nevoi de-ale noastre. Dragile mele surori, rugați-vă pentru orice lucru. Dumnezeu poate să ne binecuvânteze mai mult decât putem noi cere sau gândi. Să luăm aminte la aceste cuvinte nemuritoare:

  „O, la ce pace adesea renunțăm,
  O, ce durere inutilă purtăm,
  Doar pentru că nu aducem
  Totul în rugăciune la Dumnezeu.”

  Joseph M. Scriven, „What a Friend We Have in Jesus”, 1855

  Lydia D. Andrews

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...