Articolul precedentCicatricile
  Articolul următorZece cămile pentru misiunea vieții lui

  Har suficient – partea 1

  Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună. (2 Corinteni 9:8)

  Investisem luni întregi de muncă în pregătirea momentului pe care îl priveam acum. Pentru prima dată în acel sfârșit de săptămână mă bucuram de o pauză binemeritată în timp ce stăteam pe primul rând și mă scăldam în sentimentul de siguranță pe care îl aveam privind crucea enormă de lemn care fusese ridicată în sala imensă. Ochii mi-au căzut asupra piciorului crucii, unde se aflau câteva sute de bucăți de lemn vopsite în alb și pe care era ștampilat un singur cuvânt: „Har”. Grupa femeilor care se ocupau de protocol pregătise atenții speciale pentru participanți, pe care le puseseră în pungi transparente și le legaseră cu panglici de culoarea piersicii, crem și turcoaz. Se afla mult „har” pe acea podea.

  „Har, har, harul lui Dumnezeu” (Julia H. Johnson, „Grace Greater Than Our Sin”, 1910.) îmi răsuna în minte. Și era minunat! Inima îmi era plină de bucurie în timp ce stăteam în lumina slabă și ascultam la muzica aceea care se auzea în surdină. Știam că plănuiserăm totul astfel încât să avem suficient „har” pentru fiecare femeie prezentă, dar aveam o prezență-record în acel sfârșit de săptămână și multe persoane hotărâseră să petreacă Sabatul împreună cu noi. Chiar mă gândeam că s-ar putea să rămânem fără „har”.

  Tema pentru acel sfârșit de săptămână era „Daruri de har… nemeritate”. Vorbitoarea era gata să prezinte un mesaj cu un apel de a accepta darul harului lui Dumnezeu oferit fără plată. În momentul acela, doamnele aveau să fie invitate la piciorul crucii pentru a accepta „darul harului” care, desigur, era acea plachetă din lemn făcută special pentru ele. Nu puteam să mă bucur mai mult de modul în care se desfășura totul. Momentul era unul cu adevărat înălțător, iar inima îmi era prea plină de fericire – până când m-am transformat în Marta.

  Într-o fracțiune de secundă, mintea mi-a fost distrasă de la închinare și am început să mă îngrijorez și să lucrez. Inima a început să îmi bată cu putere și capul să mi se învârtă în timp ce număram darurile din fața mea, apoi m-am întors să număr femeile din audiență. Brusc am fost sigură că nu aveau să fie suficiente daruri pentru toată lumea. Am simțit un gol în stomac!

  Te-ai simțit vreodată astfel? Punând brusc la îndoială ceea ce ai făcut și uitând să te încrezi în Dumnezeu? Crezând, asemenea Martei, că succesul depinde numai de tine?

  Atunci mi-a venit o idee genială.

  Cynthia Mercer

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...