Articolul precedentReconcilierea
  Articolul următorNici măcar zece zile

  Har suficient – partea 2

  Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită. (2 Corinteni 12:9)

  În încercarea de a mă asigura că avem destule „haruri” (cadouri) pentru toate participantele la conferință, am început să mă strecor în liniște pe lângă echipa de protocol, pe lângă muzicieni și pe lângă oricare altă persoană despre care credeam că nu avea să se supere dacă îi ceream să renunțe la darul ei – un semn făcut din lemn pe care era ștampilat cuvântul „Har”.

  Chiar recursesem la această nebunie? Evident credeam că trebuie să rezolv acest deficit de „har” care amenința să strice punctul culminant al sfârșitului de săptămână!

  M-am întors la locul meu transpirată, dar simțind că îmi împlinisem scopul și rezolvasem problema. Acum, cu siguranță, aveam suficient har!

  Apoi, în liniștea acelui moment, am auzit aceste cuvinte din partea Domnului: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită” (2 Corinteni 12:9).

  Eram atât de supărată pe mine. Derulam în mintea mea scenarii cu un final diferit – dacă m-aș fi pregătit mai bine. Sau, poate, dacă L-aș fi lăsat pe Isus să Se ocupe de problema harului.

  Privindu-le pe toate acele doamne ieșind în față drept răspuns la minunatul apel al vorbitoarei și primindu-și darurile de „har”, mi-am îndreptat privirea spre piciorul crucii.

  Nu-mi venea să cred ce vedeam! Era „har” mai mult decât suficient pentru toată lumea! Da, chiar și pentru cei care fuseseră dispuși să renunțe la „harul” lor.

  Ochii mi-au fugit spre cei pe care îi rugasem cu nerușinare să renunțe la darurile lor. Mi-am dat seama după privirile lor că se gândeau că nu avusesem suficientă credință că Isus avea să asigure destul „har” pentru ziua aceea. Și aveau dreptate. Eram vinovată.

  Am dat apoi din cap și le-am făcut semne cu mâna să se îndrepte spre cruce pentru a-și primi darul.

  Am învățat o lecție foarte prețioasă în ziua aceea. Isus ne este mai mult decât suficient și întotdeauna există destul har pentru noi toți!

  Cindy Mercer

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...