Articolul precedentFără iertare
  Articolul următorNod în papură

  Ce câini uriași?

  „Îngerul Domnului… [îi] scapă din primejdie.” (Psalmii 34:7)

  – Bună dimineața, pastore! Am venit să îți luăm câinii uriași, a spus un ofițer de poliție.

  Pastorul s-a holbat la polițist și apoi și-a venit în fire.

  – Îmi pare rău, a răspuns, dar nu am niciun câine uriaș.

  – Dacă nu îmi arăți câinii, va trebui să te arestez. Avem un martor care i-a văzut, a spus ofițerul, arătând spre un om care era pe jumătate ascuns în spatele lui.

  Pastorul l-a recunoscut pe Billy, un membru al bisericii, și l-a salutat.

  – Frate pastor, a spus Billy, am văzut câini alergând pe lângă tine în timp ce mergeai cu bicicleta marți seara.

  Pastorul l-a invitat pe ofițer să intre și să caute câinii – chiar și în grădină. Apoi i-a spus polițistului:

  – În fiecare marți seara merg cu bicicleta la biserică pentru a ține ora de rugăciune.

  Este un drum periculos, așa că poate că Dumnezeu a trimis câini să mă protejeze.

  – Îngerii lui Dumnezeu deghizați în câini, a cugetat ofițerul de poliție. Scuze de deranj, pastore!

  Apoi a plecat, nu înainte de a-i arunca lui Billy o privire plină de mustrare.

  – Frate pastor, trebuie să vorbesc cu tine, a spus Billy rușinat.

  – Sigur, hai înăuntru să vorbim. Știi că ești oricând binevenit.

  După ce a fost invitat în casa pastorului, Billy i-a împărtășit ceea ce avea pe suflet.

  – Frate pastor, Sabatul trecut ai predicat despre mine la biserică – sau cel puțin așa mi s-a părut – și m-am mâniat. Așa că marți seară m-am ascuns în niște tufișuri cu un toiag. Așteptam să te prind când treceai pe acolo. Voiam să te bat. Dar când ai trecut, am văzut niște câini uriași pe lângă bicicleta ta. Erau cu adevărat imenși și înfricoșători!

  Am înlemnit printre tufișuri, apoi am fugit acasă. Regret că am vrut să îți fac rău.

  Mărturisirea lui Billy l-a impresionat pe pastor, care s-a emoționat, mai ales după ce a auzit cum Dumnezeu trimisese îngeri deghizați ca să îl protejeze. Dumnezeul meu este unul real și cu adevărat puternic, s-a gândit el.

  – Billy, a spus pastorul încet, când îmi pregătesc predicile, mă rog și Duhul Sfânt îmi spune despre ce să predic. Dacă vreun lucru din ceea ce am zis te-a convins să schimbi ceva în viața ta, atunci lasă-L pe Duhul Sfânt să îți vorbească. Mă bucur că Dumnezeu te iubește îndeajuns încât să îți vorbească!

  Nu suntem niciodată conștienți de modul în care Dumnezeu Își protejează copiii, dar mereu o face, nu-i așa?

  Monique Lombart De Oliveira

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...