Drumul cel mai bun

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  Mi s-a amintit de curând despre cât de des Dumnezeu permite ca anumite lucruri să ni se întâmple – lucruri pe care nu le dorim, dar care ne sunt de ajutor pe termen lung. Tocmai mă mutasem în Arizona, Statele Unite ale Americii, împreună cu soțul meu, Jonathan. A durat câteva săptămâni până când am putut, în sfârșit, să umblu prin oraș fără să folosesc GPS-ul. Într-o zi trebuia să mă întâlnesc cu Jonathan după ce ieșea de la lucru, ca să mergem la cumpărături în Phoenix, localitate care se află la câteva ore de condus distanță. Eram în întârziere. Imaginează-ți disperarea mea când am încercat să ies din cartier și singurul drum de ieșire (sau așa credeam eu!) era complet blocat pentru construcții. Aveam să întârzii și mai mult!

  După ce am condus frustrată vreme de zece minute, am găsit un poștaș care mi-a spus cum să ies din cartier – pe un drum pe care nu îl știam. Eram supărată pentru că Asociația de proprietari nu ne spusese despre închiderea drumurilor, lucru pe care ar fi trebuit să îl facă.

  Ne-am întors din Phoenix după căderea întunericului. L-am lăsat la serviciu, ca să își ia camioneta. I-am spus, de asemenea, cum să ajungă acasă. Avea ceva de făcut în atelier, așa că m-am întors acasă. Când Jonathan a plecat din atelier, afară era o furtună teribilă, ce făcea ca semnele rutiere să fie greu de văzut. Cartierul nu are foarte mulți stâlpi de iluminare, ceea ce, în combinație cu ploaia, îl transforma în „locul perfect” pentru a te pierde. Soțul meu m-a sunat și i-am explicat cum să ajungă acasă de acolo de unde se afla.

  Chiar dacă era frustrat că se pierduse, Jonathan mi-a spus că văzuse un alt drum care ar putea fi o ieșire din cartierul nostru. A doua zi dimineață a verificat și era un drum și mai bun. Noul drum îl ajută să ajungă la serviciu cu câteva minute mai repede, iar pentru mine este un drum mai ușor, mai rapid și cu o priveliște mai frumoasă atunci când mă duc în oraș. Dacă nu s-ar fi închis drumul principal, nu am fi descoperit niciodată drumul mai bun. Acum numai pe acesta îl folosim.

  Nu așa se întâmplă în viață? Vrem ca lucrurile să aibă loc așa cum și atunci când vrem noi, dar Dumnezeu are adeseori un plan diferit. S-ar putea ca unele circumstanțe să ne enerveze sau să ne facă să ne simțim frustrați, dar, în definitiv, calea lui Dumnezeu este cea mai bună! Încrede-te în El astăzi ca să te conducă și să te călăuzească pe drumul cel mai bun.

  Amanda Nicole Gaspard Collins

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...