Articolul precedentFericiţi în Domnul
  Articolul următorCeasul al unsprezecelea

  Prețul pe care nu-l puteai plăti

  El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor. (Coloseni 1:13,14)

  Ai simțit vreodată că L-ai dezamăgit pe Dumnezeu și I-ai pierdut dragostea?

  Îmi amintesc o perioadă când simțeam că făcusem atât de multe greșeli, încât Îl dezamăgisem pe Dumnezeu până într-acolo încât nu mă mai iubea deloc. Vrăjmașul încerca să mă convingă că Dumnezeu nu mă iubea și că avea să mă pedepsească amar pentru păcatele mele.

  Într-o dimineață, simțeam povara vinovăției, așa că m-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu un semn al dragostei Sale, un mesaj că încă mă iubea.

  Toată ziua, la muncă, m-am luptat cu sentimente de vinovăție, dar pe drum spre casă Duhul Sfânt mi-a adus în minte un cântec. L-am ascultat și, spre sfârșitul lui, solistul spune: „Copile, ești iertat și ești iubit.” (Jimmy Needham, „Forgiven and Loved”, Not Without Love, 2008) Acele versuri mi-au străpuns inima și am simțit imediat prezența lui Dumnezeu, care îmi spunea că acele versuri erau răspunsul la rugăciunea mea. Am lăsat acele cuvinte să îmi umple sufletul și ochii au început să îmi lăcrimeze.

  Pentru că ești un copil al lui Dumnezeu, ai fost răscumpărat prin sângele lui Isus. Dumnezeu nu Și-a trimis Fiul să te judece (Ioan 3:17), ci să te mântuiască.

  Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, cuvântul a răscumpăra înseamnă „a plăti prețul unui lucru vândut sau amanetat” sau „a elibera o persoană din captivitate în schimbul unei sume de bani”.

  Odată ce Îl accepți pe Isus ca Mântuitor, El devine Răscumpărătorul tău prin moartea Sa.

  Cu alte cuvinte, libertatea și răscumpărarea îți aparțin, pentru că Isus le-a cumpărat pentru tine. În Hristos suntem liberi de puterea pe care păcatul ar avea-o asupra noastră și de lanțurile vrăjmașului.

  Nu te liniștește gândul prețului (1 Corinteni 6:19,20) care a fost plătit pentru tine? Este un preț foarte mare, unul care ar putea fi plătit numai printr-o dragoste adevărată și necondiționată.

  Nu este minunat că nu trebuie să te mai simți judecată sau nedemnă din cauza alegerilor făcute, care poate L-au dezamăgit pe Dumnezeu? Astăzi, bucură-te știind că ai fost răscumpărată!

  Shushanna Mignott

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....