Articolul precedentAnxietatea şi tremuratul
  Articolul următor11 septembrie

  Vorba te dă de gol

  Peste puţin, cei ce stăteau acolo s-au apropiat şi au zis lui Petru: „Nu mai încape îndoială că şi tu eşti unul din oamenii aceia, căci şi vorba te dă de gol.” (Matei 26:73)

  Într-o dimineață mi-a sunat telefonul, dar, pentru că nu am recunoscut numărul de pe ecran, am ezitat să răspund. Într-un final, am făcut-o și am auzit, la celălalt capăt al apelului, o voce de bărbat. Accentul lui nu-mi era cunoscut, așa că nu i-am răspuns nimic.

  Cât de ciudat că accentul te poate da de gol! Engleza vorbită în Cape Town poate nu sună la fel ca engleza vorbită de o persoană de mai departe. În Africa de Sud, țara noastră, sunt unsprezece limbi oficiale: engleza, limbi africane și limbi vernaculare. Africa de Sud este numită „națiunea curcubeu” datorită diversității și a varietății culturilor care trăiesc aici.

  Am cunoscut o femeie din Khuma Township care obișnuia să mă sune, dar, chiar dacă vorbea cu mine în engleză, îmi era greu să deslușesc ceea ce spunea. Accentul ei era atât de diferit și atât de greu de înțeles pentru că provenea dintr-o altă cultură. Nepotul meu cel mai mic, Nicky, s-a născut în Arizona, în Statele Unite ale Americii, și trăiește acolo. Îi place să vorbească des cu mine la telefon, dar mi se pare greu să înțeleg ce zice din cauza accentului său.

  Mă gândesc la Petru, un prieten al lui Isus, care „L-a urmat de departe, până la curtea marelui-preot; apoi a intrat înăuntru şi a şezut jos cu aprozii, ca să vadă sfârşitul” (Matei 26:58). Petru nu voia ca oamenii să știe că el era un ucenic al lui Isus! O slujnică a venit la el și i-a zis: „Şi tu erai cu Isus Galileeanul!” (versetul 69), dar Petru a contrazis-o.

  „Nu ştiu ce vrei să zici”, a mințit el (versetul 70). Când o a doua fată l-a văzut și l-a identificat drept un apropiat al lui Isus din Nazaret, Petru chiar a jurat.

  „Nu-L cunosc pe Omul acesta”, a declarat (versetul 74).

  Ne comportăm și noi uneori asemenea lui Petru? Te-ai trezit vreodată în compania nepotrivită pentru că umblai la distanță de Isus? Ai încercat să te integrezi printre ei? Nu Îl nega prin lucrurile pe care le spui sau le faci. Nu lăsa ca vorba să te dea de gol! (Vezi 1 Corinteni 15:33.)

  Priscilla E. Adonis

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....