Mai puțin bagaj

  Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină, dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc. (Isaia 40:30,31)

  M-am îmbarcat în avionul spre Beirut cu prea mult bagaj. Nu genul de bagaj pe care îl pui în compartimentul de deasupra ta sau sub scaunul din fața ta. Era genul de bagaj care îți îngreunează inima și care te epuizează emoțional și spiritual, dacă îl cari după tine. Eram îngrijorată, iar sufletul îmi era plin de teamă. Privind cum avionul decolează, căutam loc pentru el în mintea mea, când o voce din interior mi-a șoptit: Raquel, nu trebuie să iei bagajul acesta cu tine. Lasă-Mi-l Mie și Eu îți voi da pace. În momentul acela am cerut împlinirea făgăduinței din Ioan 14:27, repetând continuu ultima parte: „Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”

  De acolo, din ceruri, Dumnezeu mi-a auzit strigătul de ajutor. Când am aterizat în Beirut, nu mai simțeam teamă, ci doar pace. Lăsasem o parte din bagaj în urmă – am trecut prin terminalul de la aeroport cu inima ușoară. Dumnezeu îmi înnoise puterea, iar inima îmi era plină de recunoștință. Dacă și tu te simți obosită, am vești bune pentru tine. Scriptura spune: „Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină, dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc” (Isaia 40:30,31). Astăzi, ești invitată să Îl aștepți pe Domnul.

  Isaia 40:28 ne amintește că Dumnezeu nu obosește niciodată. Prezența Lui se află întotdeauna aproape de noi. Putem apela oricând la înțelepciunea, la harul, la îndurarea și la puterea Lui. Nu trebuie să îți mai cari singură bagajul greu. Cineva ți-l va ridica și îți va înnoi puterea.

  Verifică bagajul cu care călătorești. Dă-I-l lui Dumnezeu. Despachetează și lasă‑L pe Dumnezeu să îți înlăture poverile. Începe-ți ziua cu credința că Acela care te-a creat îți poate înnoi puterea și te poate conduce pe tot parcursul zilei spre destinația finală.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...