Articolul precedentAvram
  Articolul următorAsociația 11even

  Întinde o mână – Implică-te!

  Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat. (Romani 5:5)

  În urmă cu câțiva ani m-am oferit voluntar ca ucenic de capelan la un spital afiliat bisericii din care făceam parte. Într-o zi, în timp ce făceam vizite și mă rugam pentru pacienți, am bătut la ușa unui salon. Pentru că nu am auzit niciun răspuns, am deschis ușa încet și am zis:

  – Cioc, cioc. Se poate?

  Intrând în încăpere, am văzut pe pat o tânără femeie însărcinată care plângea cu suspine. Am înaintat, iar ea și-a întins mâinile spre mine. I-am luat mâinile în ale mele și m-am așezat lângă ea, pe pat. A continuat să plângă, iar eu am stat acolo în liniște privind cum lacrimile îi curgeau pe obraji. Știam că avea nevoie de asta. Au trecut cinci minute, apoi zece, apoi cincisprezece. Plânsul ei a devenit din ce în ce mai potolit, apoi s-a oprit.

  Și-a șters ochii și a spus:

  – Îmi pare rău că te-am umplut de lacrimi.

  – Nicio problemă, am răspuns. Plângi pentru că ai primit o veste proastă?

  În timp ce îmi povestea despre doctorul care tocmai o vizitase cu câteva minute înainte să intru în salon, am simțit cât era de îndurerată, de speriată și de rănită. Aflase că bebelușul din burtica ei nu se mișca și nu respira. Urma să i se facă o ecografie pentru a stabili dacă era nevoie de operație. Era singură și întreaga lume i se prăbușise. Soțul ei era la serviciu; ceilalți doi copii erau la părinții ei. Fusese atât de devastată de acea veste, încât totul se oprise în loc. Nici prin minte nu îi trecuse să își sune soțul. Voia doar să plângă și să strige. Cu mâinile ei în mâinile mele, s-a simțit în siguranță.

  Mai târziu, mi-a spus că faptul că am stat acolo lângă ea, fără să vorbesc, fără să o întreb nimic, oferindu-i sprijin prin tăcere, a ajutat-o să se calmeze și a făcut-o să se simtă importantă.

  Simpla noastră prezență poate aduce uneori speranță, atunci când totul pare pierdut. Oamenii nu au întotdeauna nevoie de sfaturi. Uneori au nevoie doar de o mână care să o prindă pe a lor, o ureche care să îi asculte, o inimă care să îi înțeleagă. Duhul Sfânt Îi mângâie pe cei care se lasă conduși de El. El aduce speranță atunci când totul pare pierdut. Copiii lui Dumnezeu găsesc la El pace și fericire. Duhul Sfânt este aici pentru a ne oferi o mână de care să ne prindem, o ureche care ne ascultă, un sentiment de siguranță și o inimă care ne înțelege.

  Premila Pedapudi

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...