Articolul precedentMoise
  Articolul următorTroia arde

  Dumnezeu este dragoste

  Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

  Cumpărasem, undeva la țară, o casă care avea mare nevoie de reparații. În timp ce făceam lucrul acesta, câinii vecinilor (neglijați de stăpânii lor) – botezați de noi Mitsy și Stewie – s-au atașat repede de noi când și-au dat seama cât de mult ne bucuram să îi mângâiem și să îi iubim. În cele din urmă, vecinii ne-au întrebat dacă voiam să luăm noi câinii, pentru că ei urmau să se mute. Bineînțeles că am fost încântați și am acceptat imediat.

  În timpul reparațiilor, am pus parchet laminat nou. Ambii câini se temeau să umble pe el. Mitsy a fost prima care și-a învins teama, apoi a intrat direct în casă. Stewie încă era îngrozit! Am încercat să îl atragem înăuntru, ne-am rugat de el, ba chiar l-am luat în brațe și l-am dus înăuntru, dar tot ce a făcut a fost să stea acolo tremurând de frică. Nu își dădea Stewie seama că încercam să îl protejăm de temperaturile de afară care scăzuseră sub zero grade și să îi oferim căldură, alinare și protecție? Nu avea încredere în noi? Știa că nu îl răniserăm niciodată și nu aveam să o facem vreodată. Inimile noastre erau rănite la gândul că el credea că îi voiam răul, forțându-l să intre în casă. În cele din urmă, am făcut o cărare din covorașe, pornind de la ușa din spate până în dormitor, ca să nu fie nevoit să calce pe parchetul laminat. Peste câteva luni, a început totuși să umble și el pe parchet.

  Am învățat multe lecții din această parabolă vie. Iată numai trei dintre ele:

  În primul rând, răspundem la iubire cu iubire. În al doilea rând, avem libertatea de a alege (de exemplu, dacă să intrăm în casă la căldură sau nu). În al treilea rând, ascultarea forțată ne face să ne temem și să ne pierdem încrederea. La fel se întâmplă și în relația noastră cu Dumnezeu. Când simțim dragostea pe care o are pentru noi, răspundem și noi cu dragoste. Dumnezeu Se îndură de noi și ne dă libertatea de a alege, chiar dacă noi alegem să „stăm afară în frig”, în loc să ne ascundem în brațele Lui iubitoare. Dacă Dumnezeu ne-ar forța vreodată să facem ceva sau să ascultăm de El, ne-am pierde încrederea în El și am începe să ne temem. Și, cu siguranță, nu vrea lucrul acesta!

  Mă gândesc acum la din textul 1 Ioan 4:18: „În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica.” Dumnezeu nu vrea ca noi să trecem prin chin și temeri, la fel cum noi nu voiam ca Stewie să se simtă în nesiguranță în casă. Prieteni, Dumnezeu este dragoste. Acolo unde este El, nu există teamă sau chin.

  Renunță la teamă, încrede-te în Tatăl tău ceresc și răspunde cu dragoste la dragostea și la bunătatea pe care ți le oferă. Nu trebuie să stai afară în frig.

  Samantha Nelson

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...