Articolul precedentAna
  Articolul următorUnsprezece mașini dintr-o lovitură

  Cuvinte în gura mea

  Căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. (Romani 8:26)

  Din când în când dăm peste oameni care s-au rugat în mod clar pentru un anumit lucru și au primit răspunsuri uimitoare. Îl avem pe Ghedeon, iar, în vremurile mai moderne, pe Amy Carmichael, ale cărei rugăciuni au fost foarte specifice și au primit răspunsuri exacte. Isus ne-a făgăduit în Ioan 14:13: „Orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.” Tot El l-a inspirat pe Pavel să scrie, în Romani 8:26, că unul dintre rolurile Duhului Sfânt este să ne ajute „în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.”

  Am aflat cât de real este textul de astăzi din Romani 8:26 când aveam cincisprezece ani.

  Eram plecată împreună cu familia mea departe de biserica noastră locală deoarece părinții mei aveau obligații de serviciu. Vorbind la telefon cu unul dintre membrii bisericii, am aflat că nimeni nu fusese desemnat să conducă Departamentul de Tineret în lipsa noastră. Eram furioasă.

  După ce m-am oprit să mă gândesc o clipă, am decis că (1) aveam nevoie de o schimbare de atitudine și că (2) biserica noastră avea nevoie de rugăciuni pentru că își putea pierde tinerii, dacă nimeni nu avea să manifeste interes față de ei. Am început apoi să îmi pun planul în aplicare rugându-mă specific ca „oricine era potrivit pentru a se afla la conducerea departamentului să nu își găsească liniștea până ce nu se va oferi să facă acest lucru”. Plănuisem, de asemenea, să mă rog pentru atitudinea mea, dar atitudinea mea a început să se schimbe odată ce am început să mă rog pentru alții.

  Peste ceva vreme, femeia care preluase conducerea departamentului de tineret în timpul acelor trei săptămâni ne-a spus că auzise apelul făcut pentru a ajuta departamentul, dar nu se simțea suficient de capabilă pentru a face lucrul acesta. În cele din urmă, pentru liniștea sufletului ei, a acceptat provocarea.

  Nu primim întotdeauna astfel de răspunsuri dramatice la rugăciune, dar Dumnezeu ne-a făgăduit să ne descopere pentru ce să ne rugăm – să pună cuvintele în gura noastră. Îi place să ne asculte rugându-ne și să ne învețe cum să o facem.

  Melinda Ferguson

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...