Articolul precedentIov
  Articolul următorMatador la unsprezece ani

  Peste cincizeci de ani

  Domnul vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui. (Exodul 33:11)

  De-a lungul vieții, vei avea contact cu sute sau mii de oameni, inclusiv profesori, colegi de lucru, angajatori, vecini, membri ai bisericii, doctori, avocați și lista poate continua. Cu mulți ani în urmă, am auzit o zicală care îi este de multe ori atribuită lui Michelle Ventor: „Oamenii vin în viața ta pentru un motiv, pentru un sezon sau pentru o viață.”

  De vreo patru ani, atunci când fiica mea vine în vizită o aduce cu ea pe una dintre cele mai bune prietene de-ale mele, Marie. Într-o zi, vorbeam cu Marilyn, o altă prietenă de-ale noastre care tocmai se pensionase, și mi-a spus că ar vrea să vină să petreacă ceva timp cu noi. I-am spus că Marie și fiica mea urmau să vină în primăvară. Marilyn a sunat-o pe fiica mea și au făcut planuri să vină și ea cu ele. Eu și soțul meu așteptam acum vizita a două prietene de-ale mele.

  Când au ajuns, am fost cea mai fericită. Am avut parte de momente neprețuite. Aveam multe de vorbit. Vedeți, eu, Marie și Marilyn suntem prietene de-o viață. O știu pe Marie de cincizeci și patru de ani, iar pe Marilyn, de cincizeci și doi. Am fost, într-adevăr, binecuvântate. Am trecut prin multe împreună: bune și rele, urcușuri și coborâșuri, căsătorii, divorțuri, nașteri și decese. Dumnezeu ne-a binecuvântat să ne avem mereu una pe cealaltă.

  Am alți prieteni și cunoștințe, dar nimic nu se compară cu vechile prietenii care durează de mai mult de cincizeci de ani. Da, mai avem o prietenă la fel de veche. Barb nu a putut fi cu noi fizic, dar a fost cu noi în gând.

  Aceasta îmi amintește de un alt Prieten pe care Îl avem și care ne este mai apropiat decât un frate: un Prieten care nu te va părăsi și nici nu va uita de tine, un Prieten care te va asculta și te va lua în brațe la orice oră din zi sau din noapte. Nu este niciodată prea ocupat. Tot ce Îi spui rămâne între voi. Nu te înjunghie pe la spate, nu te bârfește și nici nu te judecă. Te ascultă și te iubește întotdeauna. Poți să ai încredere în El, să Îl iubești și să Îl crezi. Îți va fi alături în toate necazurile. Această persoană este Domnul și Mântuitorul Tău, Isus Hristos. Încrede-te în El și fii supusă. Este Prietenul tău pentru veșnicie.

  Elaine J. Johnson

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....