Articolul precedentDavid
  Articolul următorNumai 11 locuitori

  Închide telefonul pentru a te conecta la lumea din jurul tău

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  Mă aflu în drum spre muncă și, ca de obicei, duc mâna spre telefon, lucru care se presupune a fi normal. Cu o seară în urmă mi-am dat seama că petrec pe telefon foarte mult timp pe care aș putea să I-l dedic, în schimb, lui Dumnezeu. M-am rugat apoi pentru putere, ca să petrec mai puțin timp pe telefon, în autobuz și, în schimb, să mă rog pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei sau chiar pentru străinii pe care îi întâlnesc. De obicei, îmi folosesc telefonul ca să verific ce autobuz trebuie să iau mai departe și, chiar dacă în acea dimineață știam deja la ce stație trebuia să cobor, mi-am scos telefonul din geantă luptându-mă cu gândul de a-l debloca.

  La următoarea stație, în autobuz a urcat o bătrânică. Era evident că se gândea unde să se așeze și, în cele din urmă, a ocupat locul de lângă mine, spunându-mi:

  – Măcar nu stai cu ochii în telefon; așa mă enervează oamenii care fac asta.

  Oau! am gândit în sinea mea, știind cât de aproape fusesem să cedez și să îmi folosesc telefonul. Apoi a început să îmi spună vrute și nevrute, a vorbit despre sănătatea ei și m-a întrebat câte ceva despre mine. Fiind o fire mai retrasă, am fost surprinsă de deschiderea cu care vorbea și m-am simțit oarecum inconfortabil să îi povestesc despre mine unei persoane străine, mai ales într-un loc public. În cele din urmă, mi-am depășit reținerile și m-am angajat într-o conversație plăcută.

  Când m-a întrebat despre familia mea, i-am spus că locuiau în Insulele Caraibe.

  – Am fost pe Insula Sfântului Martin, mi-a spus.

  Am fost atât de entuziasmată să aflu aceasta, încât aș fi putut să o pup, dar m-am mulțumit să îi ating umărul cu al meu, de parcă am fi fost prietene de o viață. I-am spus că m-am născut acolo și că îmi este foarte dor de casă. Rareori se întâmplă să întâlnesc pe cineva care a trăit pe Insula Sfântului Martin sau care a vizitat locul ori măcar a auzit de el. Eram amândouă atât de fericite că avem acest lucru în comun și am avut o conversație atât de plăcută, încât am decis să merg cu autobuzul o stație în plus. Când mă pregăteam să cobor, mi-a spus:

  – Aș putea vorbi cu tine toată ziua!

  M-am rugat să o pot vedea din nou și să îi vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu. Mă minunez de cât de repede răspunde Dumnezeu atunci când Îi cerem să petrecem mai mult timp cu El și să ne folosească pentru lucrarea Lui. Nu pot să nu mă întreb: Cât de mult poate să se folosească de mine pentru a-I atrage pe alții la El? Ai vrea să Îi ceri să te folosească astăzi?

  Kimasha Pauline Williams

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...