Articolul precedentPsalmistul anonim
  Articolul următorLovitură de pedeapsă

  Folosește-ți darurile sau le vei pierde

  Vă spun că celui ce are, i se va da, dar de la cel ce n-are se va lua chiar şi ce are. (Luca 19:26)

  Isus a povestit odată parabola unui nobil care a plecat într-o țară îndepărtată. Înainte să plece, i-a chemat pe zece dintre slujitorii lui și i-a dat fiecăruia dintre ei câte un pol (unitate valutară), apoi le-a spus să îi investească până la întoarcerea lui. La întoarcere, a cerut socoteală pentru banii pe care li-i dăduse. Unul dintre ei câștigase alți zece poli; altul câștigase cinci. Stăpânul le-a spus acestora: „Bine, rob bun.” Ultimul i-a dat înapoi polul, spunând că îi fusese frică să îl investească fiindcă nobilul era „un om aspru”, care lua ce nu pusese și secera de unde nu semănase (versetul 21).

  Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni se descurcă mai bine decât alții, în exact aceleași condiții? Poate pentru că unii își dau silința mai mult? Pentru a obține cel mai bun rezultat, trebuie să fim implicați trup și suflet în tot ceea ce facem. S-ar putea să nu avem capacitățile slujitorului care a câștigat zece poli, dar a mai fost unul care și-a înmulțit polul de cel puțin cinci ori. Așa că, de ce să fim nefolositori?

  Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: Cât de productivă este viața mea? Când ne confruntăm cu provocări din cauza atitudinilor noastre negative, inventăm scuze dând vina pe alți oameni din jurul nostru. Slujitorul cel rău l-a acuzat pe stăpân că secera ce nu semănase. Dar nu „plantase” stăpânul oferindu-i slujitorului ceva, ca tuturor celorlalți? Slujitorul încerca să își acopere eșecul învinuindu-l pe stăpân, dar stăpânul și-a luat înapoi polul și i l-a dat slujitorului care câștigase cel mai mult.

  S-ar putea ca și noi să ne simțim uneori tentate să dăm vina pe Dumnezeu și să ne plângem că nu Îi pasă de noi, dar Dumnezeu ne-a oferit fiecăreia dintre noi măcar un „pol” pe care să îl folosim pentru El. Avem mâini, creier și, de obicei, libertatea de a obține rezultate extraordinare pentru noi și pentru Stăpânul nostru.

  Coloseni 3:23 spune: „Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” Să Îi slujim, așadar, cu sârguință Domnului. Să fim sârguincioase în sfera noastră de influență, folosind în mod eficient darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu. Să aducem roadă, multă roadă. Textul din Matei 18:19 ne îndeamnă să mergem și să facem „ucenici din toate neamurile”.

  Dacă nu facem lucrul acesta, polul pe care îl avem ne va fi luat.

  Audrey Mwala

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...