Savoare

Porunceşte copiilor lui Israel şi spune-le: „Să aveţi grijă să-Mi aduceţi la vremea hotărâtă darul Meu de mâncare, hrana jertfelor Mele mistuite de foc, care Îmi sunt de un plăcut miros.” (Numeri 28:2)

Savurezi timpul de închinare? Imediat după ce m-am născut din nou, savuram fiecare moment de închinare. Stăteam la masa din bucătărie și mă desfătam cu Scripturile, la fel cum o făceam cu micul dejun. Continuam să meditez la ele în timp ce conduceam spre muncă. Apoi, cugetam asupra lor în sala de clasă goală, înainte să predau primul curs. Ani de zile am băut cu sete din Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi, am născut un copilaș și nu m-am mai desfătat nici cu mâncarea, nici cu timpul de închinare. Cum pățeam cu mâncarea pe care o mâncam rece și când apucam, la fel se întâmpla și cu Scripturile. Mă simțeam foarte vinovată pentru că, fiind tânără mamă, nu mai găseam timp de închinare. Îl scoteam pe băiețelul meu la plimbare dimineața devreme, când nu avea somn, și ascultam posturi de radio creștine. Programele se bazau pe cărți „creștine bune”, așa că mi-am comandat acele cărți și am început să le citesc. Spre sfârșitul primului an de viață al bebelușului meu, aveam un raft plin de cărți creștine, dar tot mă simțeam răvășită și descumpănită. Soțul meu mă întreba: „Cum se face că citești toate acele cărți de dezvoltare personală, dar te confrunți cu aceleași probleme?”

Mi-au trebuit mai mult de trei ani și mai mult de un bebeluș ca să găsesc răspuns la acea întrebare. În cele din urmă mi-am dat seama că viața mea era prea plină de cărți. Citeam prea repede, artificial, și nu savuram – nu digeram cu adevărat – ceea ce citeam. Îmi treceau prin minte multe idei bune, dar niciunele nu rezistau îndeajuns încât să facă vreo diferență. Îndemnată cu blândețe de Dumnezeu, am renunțat la colecția mea de cărți – inclusiv la unele dintre cărțile mele „creștine bune” – și m-am întors la Biblie și la scrierile lui Ellen White. Am început să citesc doar câteva versete, un capitol sau o pagină, savurându-le și revenind asupra lor în timpul următoarelor zile. Am avut mai mult succes făcând astfel decât citind cărți întregi în grabă. Încă mă întristează faptul că nu am timp să citesc multe cărți acum. Dar contorul meu spiritual a fost restartat. În acest moment al vieții mele, știu că am mai mare nevoie de puțin din ceea ce este „cel mai bun”, decât de mult din ceea ce este doar „bun”.

Dacă și tu te simți descumpănită când vine vorba de viața ta spirituală, mai ales dacă ești o tânără mamă, te provoc să citești mai puțin și să savurezi mai mult. Simplifică-ți dieta devoțională, savurează-o și vezi încotro se îndreaptă sănătatea ta spirituală!

Lindsey Gendke

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor