Articolul precedentIona
  Articolul următorAxa prioritară 11

  Savoare

  Porunceşte copiilor lui Israel şi spune-le: „Să aveţi grijă să-Mi aduceţi la vremea hotărâtă darul Meu de mâncare, hrana jertfelor Mele mistuite de foc, care Îmi sunt de un plăcut miros.” (Numeri 28:2)

  Savurezi timpul de închinare? Imediat după ce m-am născut din nou, savuram fiecare moment de închinare. Stăteam la masa din bucătărie și mă desfătam cu Scripturile, la fel cum o făceam cu micul dejun. Continuam să meditez la ele în timp ce conduceam spre muncă. Apoi, cugetam asupra lor în sala de clasă goală, înainte să predau primul curs. Ani de zile am băut cu sete din Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi, am născut un copilaș și nu m-am mai desfătat nici cu mâncarea, nici cu timpul de închinare. Cum pățeam cu mâncarea pe care o mâncam rece și când apucam, la fel se întâmpla și cu Scripturile. Mă simțeam foarte vinovată pentru că, fiind tânără mamă, nu mai găseam timp de închinare. Îl scoteam pe băiețelul meu la plimbare dimineața devreme, când nu avea somn, și ascultam posturi de radio creștine. Programele se bazau pe cărți „creștine bune”, așa că mi-am comandat acele cărți și am început să le citesc. Spre sfârșitul primului an de viață al bebelușului meu, aveam un raft plin de cărți creștine, dar tot mă simțeam răvășită și descumpănită. Soțul meu mă întreba: „Cum se face că citești toate acele cărți de dezvoltare personală, dar te confrunți cu aceleași probleme?”

  Mi-au trebuit mai mult de trei ani și mai mult de un bebeluș ca să găsesc răspuns la acea întrebare. În cele din urmă mi-am dat seama că viața mea era prea plină de cărți. Citeam prea repede, artificial, și nu savuram – nu digeram cu adevărat – ceea ce citeam. Îmi treceau prin minte multe idei bune, dar niciunele nu rezistau îndeajuns încât să facă vreo diferență. Îndemnată cu blândețe de Dumnezeu, am renunțat la colecția mea de cărți – inclusiv la unele dintre cărțile mele „creștine bune” – și m-am întors la Biblie și la scrierile lui Ellen White. Am început să citesc doar câteva versete, un capitol sau o pagină, savurându-le și revenind asupra lor în timpul următoarelor zile. Am avut mai mult succes făcând astfel decât citind cărți întregi în grabă. Încă mă întristează faptul că nu am timp să citesc multe cărți acum. Dar contorul meu spiritual a fost restartat. În acest moment al vieții mele, știu că am mai mare nevoie de puțin din ceea ce este „cel mai bun”, decât de mult din ceea ce este doar „bun”.

  Dacă și tu te simți descumpănită când vine vorba de viața ta spirituală, mai ales dacă ești o tânără mamă, te provoc să citești mai puțin și să savurezi mai mult. Simplifică-ți dieta devoțională, savurează-o și vezi încotro se îndreaptă sănătatea ta spirituală!

  Lindsey Gendke

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...