Articolul precedentSlujirea
  Articolul următorAsul din mânecă

  Pune-i capăt acum!

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

  Gândurile îmi erau sumbre la ieșirea din clinica de psihiatrie unde se întâlnise grupul nostru de sprijin numit Alianța Națională pentru Boli Mintale, dar inima mi se bucura pentru că locul acela, unde se adunaseră nouăsprezece oameni care mâncau din biscuiții și fructele de pe masă, îmi oferise oportunitatea să vorbesc despre dragostea lui Isus.

  Lăcomia, haosul, mânia, trădarea și amăgirea descrise au fost, din fericire, presărate cu momente amuzante, care au detensionat atmosfera, dublate de stricta confidențialitate din partea psihologilor. Este nevoie de mult curaj pentru a vorbi despre trauma imensă pe care sufletul omenesc o poate sau nu o poate suporta uneori. Filiala noastră lucrează îndeaproape cu instituțiile legale pentru prevenirea suicidului.

  Pornind de la evenimente care să îi facă pe oameni să își conștientizeze valoarea și să își exprime personalitatea într-un mod sănătos, căutăm apoi să le prezentăm un Salvator personal gata să îi răscumpere, culminând cu victoria trecerii de la durere la laudă! Vrăjmașul are un mod de operare și la fel are și Dumnezeu Tatăl. Modul Lui de operare este dragostea. Dragostea care alungă teama.

  În excelentul articol „Ea este sora, mama, fiica, soția ta: și este copilul lui Dumnezeu”, dr. Anthony Medley scrie: „S-ar putea să fii surprins, dar, atunci când societatea nu le face dreptate celor abuzați, victimizați și oprimați, Tatăl lor din ceruri poate să Își întoarcă mânia asupra ei de dragul copiilor Săi. Ellen White a scris: «Dacă părinții sau conducătorii își neglijează datoria de a pedepsi nelegiuirea, Dumnezeu Însuși preia cazul. Puterea înfrânătoare este îndepărtată în oarecare măsură de la uneltele răului, așa încât apare un șir de împrejurări care pedepsesc păcatul prin păcat.»” Autorul îndeamnă apoi la discernământ nu pentru a nega comportamentele aberante, ci pentru a „colabora cu liderii bisericii pentru a investiga; iar tuturor conducătorilor bisericilor, mai ales bărbaților, ar trebui să li se ceară să participe la cursuri despre violența domestică, precum Pune-i capăt acum, disponibile prin Departamentele Misiunea Femeii.” (Anthony Medley, „She’s Your Sister, Daughter, Mother, Wife: And She’s God’s Child”, Adventist Review, 5 ianuarie 2018, 50)

  Așadar, sora mea în credință, implică-te în aceste departamente și alătură-te unei campanii de mobilizare; se spune că vindecarea începe atunci când cineva dorește să îi ajute pe alții să se vindece. Ce binecuvântare este să accepți și să dăruiești altora cu o inimă plină de recunoștință – de la durere la laudă!

  Darlene Grunke Sanders

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...