Pune-i capăt acum!

Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

Gândurile îmi erau sumbre la ieșirea din clinica de psihiatrie unde se întâlnise grupul nostru de sprijin numit Alianța Națională pentru Boli Mintale, dar inima mi se bucura pentru că locul acela, unde se adunaseră nouăsprezece oameni care mâncau din biscuiții și fructele de pe masă, îmi oferise oportunitatea să vorbesc despre dragostea lui Isus.

Lăcomia, haosul, mânia, trădarea și amăgirea descrise au fost, din fericire, presărate cu momente amuzante, care au detensionat atmosfera, dublate de stricta confidențialitate din partea psihologilor. Este nevoie de mult curaj pentru a vorbi despre trauma imensă pe care sufletul omenesc o poate sau nu o poate suporta uneori. Filiala noastră lucrează îndeaproape cu instituțiile legale pentru prevenirea suicidului.

Pornind de la evenimente care să îi facă pe oameni să își conștientizeze valoarea și să își exprime personalitatea într-un mod sănătos, căutăm apoi să le prezentăm un Salvator personal gata să îi răscumpere, culminând cu victoria trecerii de la durere la laudă! Vrăjmașul are un mod de operare și la fel are și Dumnezeu Tatăl. Modul Lui de operare este dragostea. Dragostea care alungă teama.

În excelentul articol „Ea este sora, mama, fiica, soția ta: și este copilul lui Dumnezeu”, dr. Anthony Medley scrie: „S-ar putea să fii surprins, dar, atunci când societatea nu le face dreptate celor abuzați, victimizați și oprimați, Tatăl lor din ceruri poate să Își întoarcă mânia asupra ei de dragul copiilor Săi. Ellen White a scris: «Dacă părinții sau conducătorii își neglijează datoria de a pedepsi nelegiuirea, Dumnezeu Însuși preia cazul. Puterea înfrânătoare este îndepărtată în oarecare măsură de la uneltele răului, așa încât apare un șir de împrejurări care pedepsesc păcatul prin păcat.»” Autorul îndeamnă apoi la discernământ nu pentru a nega comportamentele aberante, ci pentru a „colabora cu liderii bisericii pentru a investiga; iar tuturor conducătorilor bisericilor, mai ales bărbaților, ar trebui să li se ceară să participe la cursuri despre violența domestică, precum Pune-i capăt acum, disponibile prin Departamentele Misiunea Femeii.” (Anthony Medley, „She’s Your Sister, Daughter, Mother, Wife: And She’s God’s Child”, Adventist Review, 5 ianuarie 2018, 50)

Așadar, sora mea în credință, implică-te în aceste departamente și alătură-te unei campanii de mobilizare; se spune că vindecarea începe atunci când cineva dorește să îi ajute pe alții să se vindece. Ce binecuvântare este să accepți și să dăruiești altora cu o inimă plină de recunoștință – de la durere la laudă!

Darlene Grunke Sanders

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor