Articolul precedentIertarea divină
  Articolul următorUnsprezece covoare pentru cort

  Mesagerul lui Dumnezeu

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

  Ploua foarte tare în acea zi de primăvară, în 1997, în timp ce mergeam spre universitate pentru cursul de informatică. Pe drumul dintre clădirea administrației și bibliotecă, printre studenți grăbiți și umbrele, m-am uitat în jos și am văzut un plic alb pătrat. O voce din interiorul meu mi-a spus: Ridică-l! L-am ridicat și am simțit ceva gros în interior. Inima a început să îmi bată cu putere când m-am uitat înăuntru și am văzut bani. Nu puteam să îmi cred ochilor. În noaptea anterioară, Îl implorasem pe Dumnezeu că îmi ușureze povara financiară. Mă rugasem specific ca El să îmi trimită 1 000 de dolari. După curs, m-am dus repede acasă. Pe plic nu era scris niciun nume, așa că l-am deschis cu mare entuziasm. Înăuntru am găsit 950 de dolari.

  Am început să Îi mulțumesc lui Dumnezeu, dar am realizat că eu cerusem 1 000 de dolari, iar în plic se aflau numai 950. Entuziasmul mi-a dispărut în timp ce mă întrebam: Cine a pierdut banii aceștia? Un alt student? Un părinte cu copii? M-am rugat fierbinte ca Dumnezeu să mă conducă spre cel căruia îi aparțineau banii. A doua zi am sunat la obiecte pierdute și am căutat anunțuri pe panourile de afișe din campus, dar nu am găsit niciun semn despre cineva care pierduse bani. M-am rugat din nou ca Dumnezeu, care mă făcuse să ridic banii, să mă ducă și la cel căruia îi aparțineau.

  Două săptămâni au trecut și eu mă duceam la slujba mea cu jumătate de normă, unde lucram ca operator de telefonie în campus. O studentă de lângă mine citea cu voce tare niște rubrici din buletinul informativ al universității. A citit despre o studentă care pierduse 950 de dolari pe drumul dintre clădirea administrației și bibliotecă. Nu puteam să cred ce auzisem. A doua zi am sunat-o pe studentă. A identificat plicul și conținutul. A fost șocată să afle că cineva găsise banii și nu îi cheltuise. Am fost atât de fericită să văd ușurarea pe fața ei când i-am returnat banii.

  Am simțit că Dumnezeu mă folosise în timpul meu de nevoie pentru a binecuvânta pe altcineva. Aceasta era o binecuvântare mai mare decât dacă aș fi primit banii pentru care mă rugasem. Dumnezeu mă folosise ca pe un mesager special. De atunci, El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Donna J. Norman

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...