Garanție pe viață

Nu se vând oare două vrăbii la un ban? (…) Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. (Matei 10:29,31)

Când mi-am cumpărat mașina, a trebuit să îi schimb cureaua de distribuție. Un prieten de la biserică s-a oferit să mă ajute cu lucrul acesta. La acest tip de mașină, pompa de apă se află și ea înăuntrul capacului de distribuție. Am decis să o înlocuiesc atunci cu o pompă de apă care avea „garanție pe viață”. Am terminat treaba și, în următorii doi ani sau cam așa, am condus în jur de 40 000 de kilometri.

Ziua Recunoștinței, 2016. Am fost invitată la cină de niște prieteni de la biserică. În timp ce conduceam, am observat că radiatorul mașinii mele nu funcționa cum trebuie. Când am plecat de acolo, deja puteam simți mirosul de antigel. Nu trebuia să merg la lucru în dimineața următoare, așa că am așteptat până s-a luminat, ca să verific radiatorul. Mi s-a părut aproape gol, așa că am pus o grămadă de antigel în el. Trebuia să merg în câteva locuri în acea dimineață, ultimul dintre ele fiind magazinul de animale. Când am parcat în fața magazinului, am simțit din nou miros de antigel. M-am uitat sub capotă și era atât de mult lichid, încât nici nu puteam spune de unde venea!

Am intrat în magazin să cumpăr mâncare pentru câinele meu. Apoi am condus 4 kilometri până la atelierul pentru reparat mașini. Cei de acolo m-au adus acasă, mi-au dus mașina în atelier și apoi m-au sunat să îmi spună ce găsiseră. Pompa de apă care avea „garanție pe viață” se defectase. Le-am spus să o repare. Nu am plătit deloc pentru pompă, ci doar mâna de lucru.

Când au scos capacul de distribuție, mecanicii au descoperit că și cureaua de distribuție era slăbită. De fapt, toate părțile care țineau motorul laolaltă erau slăbite. Unul dintre mecanici mi-a spus:

– Era doar o chestiune de timp până când întreg motorul s-ar fi dezmembrat. Ar fi fost distrus!

Defecțiunea pompei de apă fusese de fapt o binecuvântare ascunsă. Cauzase, într-adevăr, o neplăcere, dar fusese și o binecuvântare. Cât de recunoscătoare eram că Dumnezeu nu lăsase ca mașina mea să fie distrusă! Iar atelierul auto mi-a reparat-o în aceeași zi.

Ca și în cazul pompei de apă, Dumnezeu ne oferă garanție pe viață. Dar, spre deosebire de aceasta, garanția lui Dumnezeu nu dă niciodată greș – dacă decidem să o acceptăm.

Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

Sonia Brock

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor