Articolul precedentÎncrederea în Dumnezeu
  Articolul următorUn drum de 11 zile

  Garanție pe viață

  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? (…) Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. (Matei 10:29,31)

  Când mi-am cumpărat mașina, a trebuit să îi schimb cureaua de distribuție. Un prieten de la biserică s-a oferit să mă ajute cu lucrul acesta. La acest tip de mașină, pompa de apă se află și ea înăuntrul capacului de distribuție. Am decis să o înlocuiesc atunci cu o pompă de apă care avea „garanție pe viață”. Am terminat treaba și, în următorii doi ani sau cam așa, am condus în jur de 40 000 de kilometri.

  Ziua Recunoștinței, 2016. Am fost invitată la cină de niște prieteni de la biserică. În timp ce conduceam, am observat că radiatorul mașinii mele nu funcționa cum trebuie. Când am plecat de acolo, deja puteam simți mirosul de antigel. Nu trebuia să merg la lucru în dimineața următoare, așa că am așteptat până s-a luminat, ca să verific radiatorul. Mi s-a părut aproape gol, așa că am pus o grămadă de antigel în el. Trebuia să merg în câteva locuri în acea dimineață, ultimul dintre ele fiind magazinul de animale. Când am parcat în fața magazinului, am simțit din nou miros de antigel. M-am uitat sub capotă și era atât de mult lichid, încât nici nu puteam spune de unde venea!

  Am intrat în magazin să cumpăr mâncare pentru câinele meu. Apoi am condus 4 kilometri până la atelierul pentru reparat mașini. Cei de acolo m-au adus acasă, mi-au dus mașina în atelier și apoi m-au sunat să îmi spună ce găsiseră. Pompa de apă care avea „garanție pe viață” se defectase. Le-am spus să o repare. Nu am plătit deloc pentru pompă, ci doar mâna de lucru.

  Când au scos capacul de distribuție, mecanicii au descoperit că și cureaua de distribuție era slăbită. De fapt, toate părțile care țineau motorul laolaltă erau slăbite. Unul dintre mecanici mi-a spus:

  – Era doar o chestiune de timp până când întreg motorul s-ar fi dezmembrat. Ar fi fost distrus!

  Defecțiunea pompei de apă fusese de fapt o binecuvântare ascunsă. Cauzase, într-adevăr, o neplăcere, dar fusese și o binecuvântare. Cât de recunoscătoare eram că Dumnezeu nu lăsase ca mașina mea să fie distrusă! Iar atelierul auto mi-a reparat-o în aceeași zi.

  Ca și în cazul pompei de apă, Dumnezeu ne oferă garanție pe viață. Dar, spre deosebire de aceasta, garanția lui Dumnezeu nu dă niciodată greș – dacă decidem să o acceptăm.

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Sonia Brock

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...