Îngerii le-au păzit „coșul”

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. (Psalmii 91:11)

  Auzind multe experiențe uimitoare despre cum Dumnezeu i-a păzit pe oameni în timpul uraganului Irma, mi-am amintit o poveste despre o furtună pe care mi-a spus-o draga mea mătușă Olivia. Spre deosebire de anul 2017, când meteorologii știau aproape toate detaliile despre uraganul care avea să vină, în 1945 nu se știau atât de multe despre furtuni. Mătușa mea avea cinci ani, iar surioara ei mai mare, Emma, avea treisprezece ani. Neavând nicio idee despre uraganul care urma să lovească localitatea, părinții lor plecaseră devreme spre fermă ca să aducă mâncare pentru familie. Plecaseră, ca de obicei, cu mult înainte de răsărit și intenționau să se întoarcă înainte de căderea întunericului.

  Emma și Olivia s-au trezit din cauza sunetelor îngrozitoare făcute de vânt și au văzut cum casa se clătina ca o trestie. Pentru că locuiau pe coasta de sud a Belizelor, erau obișnuite cu „bayamo” (vijelie violentă însoțită de tunete) pe timpul verii, dar și-au dat seama curând că acesta nu era un „bayamo” obișnuit. Era un uragan de intensitate maximă. Furtuna monstruoasă a ridicat casa din temelii, iar în casă au început să se strecoare alge. Emma a deschis ușa să vadă ce se întâmpla. Când a pășit afară, a văzut că apa era mult prea adâncă pentru a umbla prin ea. Dându-și seama că ar face bine să rămână înăuntru, a intrat înapoi, trântind ușa în urma ei. Când a căutat niște pâine și prăjiturele să mănânce, a văzut că toate erau deja îmbibate de apă.

  Dumnezeu îi păzește pe copii cu mare grijă. Emma a mers în camera părinților ei, a golit lada cu suveniruri și, cu ajutorul îngerului ei păzitor, sunt sigură, a ridicat‑o pe pat. S-au băgat amândouă în ea. Emma s-a ghemuit, folosindu-și genunchii pentru a o deschide puțin, cât să intre aer. Și au adormit așa cum numai copiii pot. Când s-au trezit, totul era liniștit în jur. Slavă Domnului, furtuna trecuse! Apa și algele încă mai erau în casă, dar fetele erau în siguranță.

  Versetele din Psalmii 91:11 și 12 au devenit o făgăduință reală pentru ele. Încă este reală pentru Olivia, singura soră a mamei mele care mai este în viață. Un vecin a venit să verifice, convins că nu putea exista niciun supraviețuitor în casă, dar a găsit fetele treze. Înfometate și speriate, dar în viață! Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Să facem astfel încât să fim acolo, ca să le auzim!

  Claudette Garbutt-Harding

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...