Articolul precedentNimeni nu vă va lua bucuria
  Articolul următorUnsprezece minute

  Mi-e frică!

  Eu am răspuns: „Ah! Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil.” (Ieremia 1:6)

  Am văzut, de-a lungul vieții noastre, oameni care au plecat departe de casele lor pentru a-I sluji lui Dumnezeu. Am văzut, de asemenea, alți oameni care lucrează pentru Dumnezeu și au un talent deosebit. Îmi amintesc de când eram doar o copilă că nu puteam să nu mă compar cu oamenii pe care îi vedeam cântând în biserică, unii cu vocea, alții, la diferite instrumente muzicale, și să nu mă gândesc, de exemplu: Eu de ce nu am darul muzicii?

  Uneori, petrecem foarte mult timp urmărind ce pot alții să facă și uităm ce putem face noi. Cred că același lucru i s-a întâmplat lui Ieremia, când Dumnezeu l-a chemat spunându-i că l-a pus deoparte și l-a ales să fie profet încă din pântecele mamei lui. Dar Ieremia I-a răspuns: „Eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil” (Ieremia 1:6). Ironia situației constă în faptul că Dumnezeu începe prin a-i explica lui Ieremia că încă dinainte să fi fost născut a fost ales să fie profet, dar Ieremia era îngrijorat că era prea tânăr. Poate că se compara cu profeții pe care îi cunoscuse sau despre care auzise, dinainte de el, precum Ilie sau controversatul Isaia, dar nu s-a oprit să se gândească la ceea ce îi spunea Dumnezeu: „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale” (versetul 5). Domnul este un Dumnezeu responsabil; El face planuri. Noi nu trebuie decât să le acceptăm.

  Un alt atribut minunat al lui Dumnezeu este empatia Sa și prin aceasta l-a înțeles pe Ieremia. A înțeles că profetului îi era frică și i-a spus: „Nu te teme de ei; căci Eu sunt cu tine ca să te scap” (versetul 8). De câte ori nu auzim chemarea lui Dumnezeu, dar încercăm să o ignorăm pentru că ne este teamă. Dacă ne gândim la oameni, la probleme și la obstacole ca la lucruri de care să ne temem, atunci vom descoperi multe astfel de motive. Dar Tatăl nostru care este în ceruri ne-a dat deja răspunsul, înainte să ne confruntăm cu astfel de probleme. El este acolo să ne scape. Chiar dacă Ieremia a protestat spunând că nu știa cum să vorbească, Dumnezeu i-a răspuns clar: „Iată, pun cuvintele Mele în gura ta” (versetul 9).

  Cu toții avem temeri. Uneori răspundem la ele rămânând blocați sau fugind, dar alteori putem folosi teama pentru a ne ajuta să ne confruntăm cu realitatea pe care o trăim. Este însă foarte greu să facem lucrul acesta singuri. Așadar, să urmăm exemplul lui Ieremia. Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Cecelia Nanni

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....