Articolul precedentRugăciunea şi mulţumirea
  Articolul următorAl doisprezecelea ucenic

  Răbdarea este o roadă

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. (Galateni 5:22-24)

  Citind recent Galateni 5:22-24, m-am oprit să mă gândesc la roada răbdării. Îmi amintesc că se spune: „Răbdarea este o virtute.” Așa este, dar ce înseamnă, mai exact? Ce vrem să spunem atunci când folosim această expresie? De cele mai multe ori, o folosim ca pe o mustrare la adresa cuiva care nu prea manifestă răbdare. Mă gândeam: Dumnezeu, care ne-a creat, știa că lucrul acesta s-ar putea să fie o problemă pentru oameni, așa că a inclus răbdarea în coșul cu roadele de care avem nevoie pentru a experimenta cele mai sănătoase relații.

  Ciudat, este ușor să avem răbdare atunci când nu avem nevoie de ea. Răbdarea (împruenă cu stăpânirea de sine) este una dintre virtuțile care se află în stare latentă până când o anumită situație o necesită. Sunt cea mai răbdătoare persoană atunci când soțul meu se comportă frumos cu mine și îmi face pe plac. Dar atunci când încearcă, de exemplu, să găsească o destinație necunoscută fără hartă sau GPS, roada răbdării dispare din coșul meu. E ca și când nici nu ar fi fost acolo.

  Textul de astăzi se încheie cu afirmația: „Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.” Cu alte cuvinte, în calitate de urmași ai lui Hristos, trebuie să ne răstignim sau să ne ucidem patimile și poftele omenești care nu reflectă caracterul lui Hristos. Sună atât de dramatic, dar este necesar, pentru că inima omenească este deznădăjduit de rea; așa că, în fiecare zi trebuie să ne predăm pe deplin călăuzirii lui Isus Hristos.

  Numai prin puterea lui Dumnezeu putem găsi răbdare în mijlocul unor situații tensionate. Și iată cât de uimitor este Dumnezeu. El ne-a programat creierele astfel încât să avem capacitatea de a învăța lucruri noi și noi moduri de existență. El tânjește să ne înnoiască. Dacă ne luptăm cu lipsa răbdării, aceasta poate fi învățată, iar Dumnezeu este cel care ne dă puterea de a găsi răbdarea.

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Elaine Oliver

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....