Articolul precedentÎn luptă, dar nu disperaţi
  Articolul următorCeasul al doisprezecelea

  Miere din stâncă

  O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele! (…) L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă. (Psalmii 81:13,16)

  Am fost întotdeauna fascinată de povestea lui George Müller. Om devotat lui Dumnezeu, el a purtat neobosit de grijă orfanilor din Anglia secolului al XIX‑lea. Dar era un om sărac, care știa că împlinirea viziunii lui nu era posibilă numai prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Deși Müller nu a cerut niciodată donații, a putut să înființeze orfelinate și școli în întreaga Anglie, unde erau îngrijiți și educați sute sau mii de copii.

  Cum a reușit lucrul acesta? Rugându-se, ascultând chemarea lui Dumnezeu și căutând binecuvântarea Lui la fiecare pas. Au fost revărsate astfel asupra lui mari binecuvântări, documentate în cartea lui Answers to Prayer (Răspunsuri la rugăciune). Am citit de curând această cărticică și am dat peste unul dintre textele favorite ale lui Muller, Psalmii 81:10: „Deschide-ţi gura larg, şi ţi-o voi umple.” Pentru că îmi place să citesc textele în contextul în care acestea apar, mi-am deschis Biblia și am început să citesc. Psalmii 81:16 mi-a atras atenția: „L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă.”

  Miere din stâncă? Închipuie-ți așa ceva pentru o clipă! Albinele sălbatice își formează uneori cuibul în micile crăpături din stânci, dar nu fac aceasta de obicei și pot să vă garantez că aș fi foarte surprinsă să văd că iese miere din stâncă! Acest scenariu cu „mierea din stâncă” mă ajută să înțeleg mai profund dorința imensă a lui Dumnezeu de a Se îngriji de noi. Cât de întristat este, probabil, atunci când noi continuăm să mergem pe drumurile alese de noi! El ne imploră să Îl ascultăm. Vrea să ne ofere dulci binecuvântări!

  Cred că George Müller a înțeles acest lucru și și-a pus toată încrederea în Psalmul 81, trăind după el, iar, ca urmare, a putut experimenta binecuvântări minunate de-a lungul întregii vieți.

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Bev Owen

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....