Articolul precedentGreutăţile financiare
  Articolul următorDouăsprezece luni ale anului

  Iertarea

  Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. (Romani 12:18)

  Fusese un Sabat călduros și cu umiditate crescută cum numai în sudul extrem poate să fie. Seara nu era nici ea mai plăcută. Un mic grup se adunase la biserică pentru închiderea Sabatului. În timp ce ne pregăteam de plecare, o doamnă mai în vârstă a spus că aparatul ei de aer condiționat se stricase în ziua aceea. Mi-a trecut prin minte să o invit să petreacă noaptea în casa noastră răcoroasă. Am observat însă că vorbea cu o altă femeie, care era cea mai bună prietenă a ei. Am crezut că aceasta avea să o invite, cu siguranță, să petreacă noaptea la ea, așa că nu i-am mai spus nimic.

  A doua zi, a sunat telefonul dis-de-dimineață. De îndată ce am răspuns, femeia care nu avea aer condiționat mi-a spus cât era de supărată pe mine:

  – A trebuit să petrec încă o noapte în casa asta ca un cuptor și este numai vina ta! Era tare mânioasă. După ce a spus ce avea de spus, a închis fără să îmi dea șansa să scot o vorbă.

  În următorul Sabat, la biserică se lua Cina Domnului, așa că am mers la ea și am întrebat-o:

  – Pot, vă rog, să vă spăl picioarele?

  Voiam să îmi cer iertare și să îi ofer măcar o explicație, dar m-a refuzat, spunându-mi pur și simplu că nu se simțea pregătită pentru lucrul acesta.

  M-am gândit, de-a lungul anilor, cât de ușor este să se petreacă anumite neînțelegeri. M-am gândit, de asemenea, cât este de greu să îți ceri iertare. Dar poate cel mai greu lucru este să ierți. Numai cu ajutorul lui Isus putem ierta cu adevărat. Isus a spus că numai atunci când îi iertăm pe alții ne iartă și El pe noi.

  În Coloseni 3:12,13, Pavel ne spune: „Astfel dar ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.”

  Însă vom reuși să îi iertăm pe alții numai, cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Sharon Oster

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...