Articolul precedentBatjocura şi dispreţul
  Articolul următorFemeia bolnavă de 12 ani

  Ochii inimii tale

  Păzeşte-mă ca lumina ochiului, ocroteşte-mă la umbra aripilor Tale. (Psalmii 17:8)

  Am avut de curând șansa de a vizita galeria națională de artă din orașul meu natal, cu ocazia unei renumite competiții anuale în care erau expuse lucrări de artă pictate de cei cincizeci de finaliști ai competiției. Portretele expuse erau foarte diferite nu doar în privința subiectului, ci și a mărimii, stilului și culorilor folosite.

  Trecând de la pictură la pictură, ghidul nostru ne împărtășea informații interesante despre fiecare subiect și despre fiecare artist, precum și despre tehnicile folosite în crearea portretului. Unul dintre aspectele frecvent menționate era culoarea ochilor. Unii dintre oamenii pictați pe pânză păreau să se uite direct la privitor cu o privire fixă, încrezătoare, în timp ce alții păreau să privească în zare. Ochii unora străluceau șăgalnic, dar, de câteva ori, ghidul a comentat asupra tristeții din ochii subiecților și ne-a descoperit faptul că pierduseră pe cineva drag cu câteva luni înainte ca portretul să le fi fost pictat.

  Mi-am amintit de zicala: „Ochii sunt ferestrele sufletului.” Cu siguranță, ochii noștri pot descoperi ce se ascunde în inima noastră. Pe de altă parte, inima și mintea pot fi influențate – în rău sau în bine – de cuvintele pe care le auzim și de imaginile pe care le vedem. Isus a spus: „Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar, dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric” (Matei 6:22,23). Mai departe, m-am gândit că te poți simți inconfortabil sau amenințat dacă cineva stă cu ochii pe tine, dar dacă cineva te veghează, te simți în siguranță. Să ne gândim, de exemplu, la ceea ce a spus psalmistul: „Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor” (Psalmii 34:15).

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său! După cum Pavel le-a scris credincioșilor din Efes: „[Și mă rog] să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui în sfinţi şi care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui” (Efeseni 1:18,19).

  Jennifer M. Baldwin

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....