Articolul precedentSclav
  Articolul următorCei doisprezece frați

  Un stil de viață șubred

  Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă şi care este Isus Hristos. (1 Corinteni 3:11)

  De fiecare dată când construiește o casă, constructorul se asigură că fundația este foarte rezistentă. Este nevoie de multă muncă și de îndemânare pentru a construi o astfel de temelie. O temelie rezistentă asigură stabilitatea de care este nevoie pentru ca structura să suporte condiții severe în timpul dezastrelor. O structură rezistentă este construită de ingineri constructori care urmează întocmai planurile structuristului. Echipa lucrează împreună pentru același scop, în armonie și în unitate. Orice greșeli făcute sunt discutate imediat și se continuă lucrul.

  Uneori s-ar putea ca lucrătorii să fie nevoiți să dărâme o parte care este șubredă și să o reconstruiască. În ciuda lucrurilor cu care se confruntă, ei se concentrează asupra rezultatului: o structură rezistentă pe care o vor sărbători cu bucurie și cu speranță. Cea mai mare răsplată a lor este să vadă o fundație trainică și rezistentă.

  Aceleași principii ni se aplică, oarecum, și nouă, creștinilor, și sunt mulți care pot confirma lucrul acesta. Cu toții avem anumite lupte spirituale. Să ne gândim la Iov și la luptele lui (Iov 1–42). În ciuda necazurilor, fundația lui, o credință puternică în Dumnezeu, nu s-a clătinat. Uneori, reușim să trecem cu bine peste furtunile vieții; alteori, suntem zguduiți de ele. Alegerile pe care le facem în ce privește stilul de viață ne pot șubrezi spiritual. Cu toate acestea, nu trebuie să renunțăm sau să ne lăsăm doborâți, indiferent de puterea cu care ne atacă vrăjmașul. Trebuie să ne uităm la Cel care, cu brațele întinse, ne îndeamnă să fim curajoși. Atunci, putem spune cu încredere: „Isus este veșnic, iar temelia mea în El este trainică.”

  Pe de altă parte, dacă fundația ne este compromisă, viața noastră va fi adeseori haotică. Diavolul va deține controlul. Dar dacă vom face din Hristos temelia noastră, roada bună pe care o vom aduce va trece testul timpului.

  Pune-ți picioarele pe Stânca Vieții, care este Isus Hristos! Temelia Mântuitorului nostru a fost Tatăl Lui. El este veșnic și de neclintit. Făgăduințele Lui sunt adevărate și dătătoare de viață. Încrede-te în Cuvântul Lui și fii supusă! Îngenunchează și cere‑I în fiecare zi să te umple cu Sine! Încrede-te în căile și în planurile Lui (Isaia 55:8), pentru că El știe mai bine. Fii credincioasă până la capăt! Lasă-L pe Isus să fie singura ta Temelie, veșnică și neschimbătoare. „Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!”

  Corletta Aretha Barbar

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...