Articolul precedentÎn detenţie
  Articolul următorMasă pentru 12 persoane

  Mulțumesc, ploaie!

  Domnul a zis lui Moise: „Iată că voi face să vă plouă pâine din ceruri. Poporul va ieşi afară şi va strânge, cât îi trebuie pentru fiecare zi, ca să-l pun la încercare (…).” (Exodul 16:4)

  Iubesc să ascult sunetul ploii pe acoperiș, la orice oră din zi sau din noapte. Dintr-un anumit motiv, găsesc acest lucru foarte liniștitor. Dar prea multă ploaie va distruge potecile și poate să inunde streșinile și jgheaburile, ori straturile mele de flori. Ploaia face ca râmele să iasă din pământ și să moară pe trotuarele cimentate. Ploaia poate să distrugă o nuntă în aer liber sau un joc de golf. Îmi aduc aminte cum în copilărie spuneam: „Ploaie, ploaie, nu veni; vino într-o altă zi!”

  Odată, fiind în vizită la fiica și la nepoata mea, care locuiesc la aproximativ o jumătate de oră distanță de casa mea, am avut privilegiul să fiu martoră la unul dintre dulcile momente în care un copil se bucură de ploaie.

  Fiica mea a hotărât să ne scoată la cină în oraș. Ploua cu găleata. În timp ce ne îndreptam spre oraș, discutam avantajele și dezavantajele unei ploi atât de puternice. Am menționat că era o binecuvântare.

  – Am multe lucruri de făcut, am spus, dar acum nu va mai trebui să ud grădina mâine.

  Fiica mea mi-a răspuns în glumă:

  – Da, și nici eu nu trebuie să îmi mai spăl mașina.

  De pe bancheta din spate, unde se afla nepoțica mea în vârstă de opt ani, nu se auzea nimic, dar cu siguranță ne auzise vorbind. Deodată, și-a ridicat brațele în sus și a spus cu un glas dulce:

  – O, mulțumim, ploaie!

  Apoi a tăcut din nou.

  – Da, putem fi cu toții recunoscători pentru ploaie, i-am spus.

  Multe zile m-am gândit la ceea ce a spus și am încercat să gândesc și să simt ceea ce ea a gândit și a simțit. În primul rând este un copil foarte receptiv, care se gândește mult la micuța ei viață, în general. În al doilea rând (cunoscând-o) se gândea la faptul că mama și bunica ei nu trebuiau să mai muncească atât de mult datorită ploii; ploaia avusese grijă de lucrul acesta în locul lor. Nepoata mea împlinește anul acesta șaisprezece ani și este iubitoare și grijulie – ca Tatăl nostru ceresc.

  El Se gândește la noi și este întotdeauna preocupat de binele nostru. Încă așteaptă ca noi să ne manifestăm recunoștința și să Îi fim credincioși.

  Vidella McClellan

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....