Articolul precedentGreşelile lui Iuda
  Articolul următorDouăsprezece iscoade

  Mit sau capodoperă

  Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea. (Apocalipsa 1:7)

  – Putem cumpăra acest Moș Crăciun cu Rudolf? m-a întrebat Melissa entuziasmată. Îi luminează și nasul. Lui Rudolf, nu lui Moș Crăciun, a chicotit ea. Ar arăta superb pe veranda ta.

  – Hai să luăm altceva, am răspuns. Târgul acesta de Crăciun are multe altele de vânzare.

  Melissa s-a uitat la frumoasele figurine luminate.

  – Știu că îți place această perioadă a anului pentru că ai o ghirlandă cu clopoței, crenguțe de brad deasupra șemineului, un brad cu luminițe și ornamente muzicale și îngerași aurii care cântă colinde pe masă. Dar nu ai niciun Moș Crăciun. Cum așa?

  – Îmi place, într-adevăr, perioada aceasta. Legenda spune că Sfântul Nicolae s-a născut undeva în secolul al IV-lea în țara care este astăzi Turcia și că le oferea, în secret, daruri celor săraci. Dar, pentru mine, mitul prezent al lui Moș Crăciun întunecă adevăratul motiv de sărbătoare și așteptata revenire a lui Hristos – așa că nu îl sărbătoresc pe Moș Nicolae sau Moș Crăciun.

  Melissa și-a ridicat sprâncenele întrebător.

  – Moș Crăciun este o caricatură care suferă de obezitate morbidă și vine noaptea cu o sanie plină de daruri. Apoi se strecoară pe un horn plin de cenușă până în șemineu, în loc să vină într-o explozie de lumină, înconjurat de nori de slavă și de sunete de trâmbiță. Ba mai mult, chiar dacă are un sac plin cu cadouri, ești răsplătit în funcție de ce ai făcut – de faptele tale – dacă ai fost cuminte sau obraznic, bun sau rău.

  – Nu am analizat niciodată mitul în mod rațional, a spus Melissa.

  (Am chicotit în gând, spunându-mi: Probabil că a exersat cum să spună aceste cuvinte!)

  Este ușor să te lași prinsă de tradițiile lumii, fără să te gândești la ceea ce înfățișează ele cu adevărat. Ce spui să luăm acea iesle cu luminițe, pentru veranda din față? am sugerat. Ne va aminti că Dumnezeu oferă întotdeauna daruri bune copiilor Lui, tuturor celor care acceptă invitația Lui de a fi parte din familia cerească (vezi Iacov 1:17 și Matei 7:11).

  După aceste cuvinte, Melissa m-a tras după ea spre casa de marcat, cu fața luminată de bucuria sărbătorii.

  În această perioadă a anului, sărbătorește adevăratul Motiv – și asigură-te că faci parte din familia lui Dumnezeu. Această apartenență vine cu siguranța unui mare Dar, unul pe care Îl vei iubi pentru veșnicie.

  Arlene R. Taylor

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....